Lucht reinigen als extra bescherming tegen ziekteverwekkers

lucht reinigen met Miele AirControl

Aan het begin van de coronapandemie werd als snel duidelijk dat besmettingen in slecht geventileerde ruimten sneller plaatsvonden. Met allerlei maatregelen zoals meer ventileren, afstand houden en een maximaal aantal bezoekers in de ruimte werd de kans op besmetting lager. Deze maatregelen werken nog steeds maar zijn niet altijd haalbaar of wenselijk voor de langere termijn. Om de kans op besmetting in gesloten ruimtes te verlagen is het reinigen van de lucht een eenvoudige oplossing.

Door de lucht in een ruimte te reinigen neemt het aantal ziekteverwekkers af en hierdoor ook de kans op besmetting. 

Lucht filteren

Een eenvoudige oplossing voor het reinigen van de lucht is door gebruik te maken van een luchtreiniger die de lucht filtert. Hiermee kunnen virussen, bacteriën maar ook pollen fijnstof uit de lucht worden gefilterd. Een doeltreffende manier om in openbare ruimtes die op dat moment in gebruik zijn de lucht te reinigen. 

Miele is onlangs gestart met de verkoop van luchtreinigers. De Miele AirControl filtert de lucht en zorgt er na elk gebruik voor dat ziekteverwekkers thermisch onschadelijk gemaakt worden. De lucht, die door het HEPA-filter stroomt, wordt daarbij tot ca. 70 °C verhit. Meer informatie lees je hier: Miele AirControl

Ook Manutan heeft diverse luchtreinigers met verschillende toepassingen in het assortiment. Lees meer informatie op de webpagina: Luchtzuivering, -bevochtiger & -ontvochtiger Manutan

Desinfectie

Een andere mogelijkheid is het desinfecteren van de lucht door middel van UV-C licht. Ultra-Violet (UV) licht is onderverdeeld in UV-A, UV-B en UV-C. UV-C-licht wordt al jaren gebruikt om drinkwater, afvalwater, lucht, farmaceutische producten en oppervlakken te desinfecteren tegen ziekteverwekkers. Het heeft kiemdodende eigenschappen en kan het DNA van bacteriën, virussen, schimmels en schimmelsporen afbreken.
UV-C producten worden zowel ingezet voor het desinfecteren van lucht als van apparaten. We informeerden je eerder via dit nieuwsbericht

Lees meer over de mogelijkheden die onze leveranciers bieden op deze webpagina’s:
Ledvance: UV C-desinfectie: ziekteverwekkers maken geen schijn van kans | LEDVANCE en over hun samenwerking met Dr. Hönle.

Signify: Beter beschermd tegen virussen en bacteriën | Signify bedrijfswebsite

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het reinigen en/of desinfecteren van lucht in jouw zorgorganisatie? Laat je door jouw leverancier informeren over de mogelijkheden die voor jouw situatie (soort ruimte, oppervlakte, niveau gewenste reiniging of desinfectie) het meest geschikt zijn.

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Astrid Willemsen
Contractmanager Facilitaire Diensten
  • 06 57 90 38 86