Interessante PNIL-sessie bij HRM in de Zorg

HR in de Zorg.sessie Intrakoop.21sept2021

Op 21 september hebben we samen met Labor Redimo en leden een rondetafelsessie verzorgd bij het jaarlijkse congres HRM in de Zorg. Met als titel: ‘Grip en regie op PNIL; een kans voor strategisch personeelsbeleid?’. Hoewel deelnemers uit veel sessies konden kiezen, was deze als eerste volgeboekt.

We hadden 30 deelnemers van 22 organisaties in de zaal, onder wie veel leden. De sessie was een succes mede door onze kundige sprekers uit de praktijk: Martine Zuidema, coördinator Flexbureau van Quarijn waar we een PNIL-tender doen, en Karin Zelissen, HR Manager bij Daelzicht waar we een PNIL-optimalisatietraject begeleiden met Labor Redimo. 

Samenwerking

Martine Zuidema vertelde dat zij nu vanuit het Flexbureau nauw samenwerken met HR. Samen de uitdaging aangaan om de juiste capaciteit voor vast en flexibel personeel te bepalen en goede contracten af te sluiten met leveranciers, helpt Quarijn bij een optimale personeelsplanning.

Strategische personeelsplanning met iets overcapaciteit

Karin Zelissen gaf aan dat Daelzicht aan strategische personeelsplanning doet en alle interne stakeholders tot op het hoogste niveau erbij betrekt. Zo hebben ze als doel om pro-actief meer eigen mensen aan te nemen waardoor ze als het ware wat overcapaciteit opbouwen - onder andere berekend naar het gemiddelde ziekteverzuim -, naast het opbouwen van een flexpool met eigen mensen. Zodat er altijd voldoende mensen tijdig inzetbaar zijn. Haar boodschap: “Het is niet makkelijk, maar je kunt stap voor stap beginnen met het aanpakken van de personeelskrapte en je PNIL-uitdaging door het opbouwen van een betere balans tussen eigen bezetting teams, eigen flexpool en PNIL. Je hebt ze alle drie in juiste verhouding nodig.” 

Al met al een interessante en succesvolle sessie. 

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over deze rondetafelsessie of hoe wij je kunnen ondersteunen bij je PNIL-uitdagingen? Neem dan contact op met

Simone Nicolaes
Inkoper/productmanager HRM
  • 06 25 52 00 72