De Zorggroep voert succesvolle digitale transformatie uit

Printer redactioneel

Om ervoor te zorgen dat medewerkers van ons Intrakoop-lid De Zorggroep hun tijd maximaal aan de zorg kunnen wijden, wilde men een werkplek waar medewerkers plaats onafhankelijk kunnen werken en waar informatie overal beschikbaar is: ‘De werkplek van morgen’.

De Zorggroep is een grote zorgverlener in Limburg met 38 locaties, 5.900 medewerkers en 2.750 vrijwilligers. De Zorggroep biedt verpleging en verzorging aan iedereen in Noord- en Midden-Limburg (660.000 inwoners), van jong tot oud. Zij hebben diverse woon- en zorgcentra en bieden ook zorg bij mensen thuis.

Transitie naar 'De werkplek van morgen'

De Zorggroep wilde haar medewerkers ontzorgen en heeft haar print- en scanapplicaties naar de public cloud gebracht, zodat printen en scannen op elk moment en vanaf elk apparaat mogelijk is, zonder veel tijd kwijt te zijn aan beheer. Belangrijke wens was een soepele transitie naar ‘De werkplek van morgen’.
Die 'werkplek van morgen' is een werkplek waar medewerkers plaats onafhankelijk kunnen werken en informatie overal beschikbaar is. Samen met hun IT-partner KEMBIT heeft De Zorggroep daarom alle Microsoft Office365-applicaties ingericht in de Microsoft Azure cloud.

Canon levert efficiënte printsoftware

Onze leverancier Canon hielp hen in een volgende fase van het transformatieproces door in slechts 2 dagen het softwareplatform uniFLOW Online - met de unieke My Print Anywhere functionaliteit - op ruim 220 printers te implementeren. Nu kan De Zorggroep efficiënt printen én scannen via de public cloud, op elk moment en vanaf elk apparaat en besparen zij tevens op kosten, doordat er geen beheer, servers en onderhoudskosten meer zijn voor IT.

De door De Zorggroep gekozen oplossing is een mooi voorbeeld van onze doelstelling om leveranciers te contracteren die een daadwerkelijke bijdrage leveren aan het besparen van kosten en het ontzorgen van de medewerkers van onze leden.

Bekijk hier de video die Canon maakte over de oplossing voor De Zorggroep en ontdek de voordelen van deze digitale transformatie voor printen en scannen. 

Deel dit artikel

Neem contact op

Meer weten over 'de werkplek van morgen' en/of de diensten van Canon? Bel collega Simon Kuipers.

Simon Kuipers
Productgroepmanager ICT & Digitalisering
  • 06 54 77 10 26