Uitnodiging deelname enquête voorraad PBM

Beschermende hulpmiddelen

Op verzoek van het ministerie van VWS en Berenschot plaatsen we deze oproep aan zorgorganisaties om mee te werken aan dit onderzoek naar een eventuele wettelijke verplichting voor extra voorraden persoonlijke beschermingsmiddelen.

De uitbraak van de coronapandemie bracht met zich mee wereldwijde, acute problemen met de levering van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), ademhalingsapparatuur en andere medische hulpmiddelen. In opdracht van het ministerie van VWS onderzoekt adviesbureau Berenschot of het noodzakelijk is om voor het aanhouden van extra voorraden PBM in de huidige, reguliere situatie een wettelijke verplichting in te voeren om voorbereid te zijn op een eventuele volgende crisis.  

Dit onderzoek is drieledig:
1. Inzicht krijgen in welke extra noodvoorraad beschermingsmiddelen zorgaanbieders nu aanhouden en hoe zorgorganisaties aankijken tegen het aanhouden van een grotere (verplichte) noodvoorraad.
2. Inzicht krijgen in bestaande voorraden die (wettelijk) zijn aangelegd in andere Europese landen.
3. Bepalen of het opnemen van een voorraadverplichting in onze wet- en regelgeving mogelijk is. 

Als onderdeel van fase 1 houdt Berenschot een enquête onder een representatieve vertegenwoordiging van zorgaanbieders om inzicht te krijgen in de huidige noodvoorraad beschermingsmiddelen die zorgaanbieders aanhouden en de afspraken hierover. De vragenlijst is te bereiken via de volgende link: 
https://berenschot.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_eb5FsA2SE2M5DZI
Het invullen van de vragenlijst kan uiterlijk woensdag 13 april en zal maximaal 10-15 minuten in beslag nemen. 

Als je niet de aangewezen persoon zijn om de vragenlijst in te vullen, zou je dan zo vriendelijk willen zijn om dit bericht in je organisatie door te sturen? Bij voorkeur naar een medewerker die te maken heeft (gehad) met de inkoop van PBM, bijvoorbeeld een manager inkoop of senior inkoper.

Als er vragen of onduidelijkheden zijn over het onderzoek, dan wel de vragenlijst, dan kun je contact opnemen met Eva de Groot, adviseur zorg bij Berenschot. Zij is te bereiken via e.degroot@berenschot.nl 

Deel dit artikel