Inzamelen van plastic verpakkingen, drankkartons en glas vanaf januari gratis

Plastic afval

Voor zorgorganisaties wordt de inzameling van plastic verpakkingen, drankkartons en glas vanaf januari 2023 gratis. Wat voor de consumentenmarkt al gebruikelijk was, geldt volgend jaar ook voor zorg, onderwijs en bedrijfsleven.

Op alle verpakkingen van consumentenproducten werd altijd al een klein bedrag aan verpakkingsbelasting geheven door Stichting Afvalfonds Verpakkingen, waarmee de inzameling van huishoudelijk verpakkingsafval werd bekostigd. Deze verpakkingsbelasting werd dus ook altijd al betaald door zorginstellingen, maar voor de inzameling van het PMD afval moest alsnog apart betaald worden. Daar komt nu verandering in. 

Wat verandert er?

Voor zorgorganisaties die deze afvalstromen al gescheiden houden en laten inzamelen door Renewi verandert er niet veel; Renewi blijft de dienstverlening uitvoeren maar zonder deze afvalstromen in rekening te brengen. Werk je met Renewi en wordt dit afval nog niet gescheiden maar wil je wel gebruik maken van deze nieuwe regeling? Laat dat dan weten via hun website.

Werkt jouw zorgorganisatie samen met een andere inzamelaar? Vraag dan na of er een wijziging plaatsvindt met betrekking tot het inzamelen van plastic verpakkingen, drankkartons en glas. Ook kun je jouw organisatie aanmelden voor een kosteloze inzameling bij Afval Goed Geregeld.    

Meer informatie?

Alle informatie over deze nieuwe regelgeving is te vinden op de website van Afval Goed Geregeld. Voor vragen kun je ook contact opnemen met collega Bert Baan. 

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Bert Baan
Contractmanager Facilitaire Diensten
  • 06 53 21 55 23