Zomers en succesvol jaarevent

Intrakoop jaarevent 2022

Na 2,5 jaar is het eindelijk zover: leden, leveranciers en Intrakoop-medewerkers kunnen elkaar weer ontmoeten tijdens ons jaarevent. Op 21 juni komen zo’n 150 mensen naar de mooie locatie van De Landgoederij in Bunnik toe. Om samen een inspirerend programma te volgen over samenwerken en verbinden.

ALV

Voor de leden beginnen we deze dag met onze algemene vergadering, waarin we de jaarrekening 2021, een voorstel voor een deel van ons eigen vermogen en een statutenwijziging met elkaar bespreken en goedkeuren. Meer informatie over de ALV en de besluiten kun je als lid lezen op Mijn Intrakoop voor leden (na inloggen).

Jaarevent

Tijdens de inlooplunch sluiten meer leden en de leveranciers aan. Onder het genot van broodjes en ander lekkers en het zonnige weer worden oude relaties aangehaald en nieuwe contacten gelegd. Als Sabine Uitslag het middagprogramma aftrapt, nodigt zij alle deelnemers uit eens kennis te maken met onbekenden in de rij achter hen. En al snel is het een kakofonie aan gepraat en gelach. Je verbinden met anderen lijkt niet tegen dovemansoren gezegd. 

Verbinden zonder vooroordeel

Arjan Erkel gaat daar in zijn intrigerende presentatie over zijn ontvoering verder op in: om je te verbinden met anderen zonder vooroordeel. Hij deed dat met zijn ontvoerders. Het was voor hem een van de belangrijkste manieren om zijn ontvoering van 607 dagen te overleven. En hij trekt meer parallellen met de lessen uit zijn ontvoering naar nu en naar de deelnemers in de zaal: over dankbaarheid, vertrouwen, jezelf proberen te overtreffen en vooral samenwerken.

Meer verbondenheid, minder vrijheid-blijheid

Daarna is het woord aan Ruud Plu, directeur van Intrakoop, die ingaat op het gedrag dat past bij de keuzes die twee jaar geleden zijn gemaakt bij de herijking van de strategie. We hebben er samen voor gekozen een coöperatie te zijn waarin we verbondenheid boven  vrijheid-blijheid plaatsen. Hij geeft enkele voorbeelden van coöperatief en minder coöperatief gedrag, maar nodigt leden en leveranciers ook uit feedback te geven aan de organisatie Intrakoop. Om het coöperatieve gedrag nog meer te stimuleren hebben we er ook voor gekozen ons te committeren aan de coöperatiecode van de NCR (Nationale Coöperatieve Raad). Ruud nodigt leden uit deze te lezen op de Intrakoopcommunity.

Kennis delen

Na dit plenaire deel kunnen leden en leveranciers kiezen om deel te nemen aan sessies over ontwikkelingen en dienstverlening op diverse ‘werkterreinen’ van Intrakoop. Er wordt volop van de mogelijkheid gebruik gemaakt om in kleiner gezelschap en een informele setting van gedachten te wisselen over: de energiemarkt, prijsstijgingen voor eten & drinken, inkoopondersteuning, duurzaamheid, inkoopoplossingen voor ict, afvalscheiding, datastrategie en online inkooptools, ontwikkelingen in personeel niet in loondienst, kennis- en expertisecentrum medische hulpmiddelen, ontwikkelingen in schoonmaak & textiel, ondersteuning bij onderhoud en juridische en financiële aspecten van vastgoed en samenwerken met data in voorschrijfanalyse medicatie.

Lyreco wint Intrakoop Beste Leverancier Award 2020-2021

Uit een analyse van de ruim 7.000 beoordelingen in de Intrakoop Leveranciersprestatiemeting over 2020-2021, blijkt dat een goede bereikbaarheid van de klantenservice bij vragen en klachten erg belangrijk is voor zorgorganisaties. Ook betrouwbare en snelle levering scoort hoog. Op basis van alle beoordelingen komen drie leveranciers naar voren als genomineerden: Cleanlease, Lyreco en Technische Unie. Tijdens het event blijkt dat leden Lyreco als beste hebben beoordeeld. Ruud Plu heeft de Intrakoop Beste Leverancier Award 2020–2021 uitgereikt aan Willy van der Steen van Lyreco.

Na een cabareteske en muzikale samenvatting van het jaarevent door John van der Sanden, waarin hij het belang van verbinden en samenwerken benadrukt - geen wij en jullie, maar ons -, praten veel deelnemers onder zomerse omstandigheden na tijdens een borrel.

De volgende ALV staat gepland op 8 december. We hopen elkaar dan ook weer live te ontmoeten! 

Deel dit artikel