Oud papier en karton levert meer op

Afval karton_web

Door stijgingen van de kostprijs en de grotere vraag naar nieuwe papierpulp stijgen de prijzen van alle papierproducten. Bijkomend gevolg is dat de opbrengsten van oud papier en karton de marktvraag volgen en ook toenemen.

Inzameltarief omlaag

In tegenstelling tot andere afvalstromen levert oud papier geld op. Hoe meer het oplevert, hoe meer de inzamelkosten worden gecompenseerd. Door deze ontwikkeling hoeft Renewi minder kosten door te berekenen aan klanten. Per 1 juli 2022 gaan de inzameltarieven voor oud papier en karton bij Renewi dan ook omlaag. 

Daarmee is het nog belangrijker om al het oud papier zo goed mogelijk gescheiden te laten afvoeren en zo dus gebruik te maken van de goedkoopste afvalstroom. Als het bij het restafval zit, betaal je meer voor de inzameling van dat oud papier en karton.

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over dit bericht of afvalscheiding? Neem dan contact op met

Bert Baan
Contractmanager Facilitaire Diensten
  • 06 53 21 55 23