Inkopen van circulaire operatiejassen en chirurgisch afdekmateriaal

Operatiejassen en chirurgisch afdekmateriaal

Samen met enkele ziekenhuizen en leveranciers heeft Intrakoop deelgenomen aan de buyer group textiel in de zorg van het Versnellingsnetwerk Circulair Inkopen, onder leiding van MVO Nederland en Rijkswaterstaat. Met als doel samen te werken aan de verduurzaming van operatiejassen en chirurgisch afdekmateriaal.

Marktvisie

We hebben met deze buyer group onderzocht wat er nodig is om deze producten circulair in te kopen. Ook heeft het onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau CE Delft geanalyseerd welke varianten duurzamer zijn: reusable of disposable. Dit heeft geleid tot een marktvisie met concrete onderzoeksresultaten en een praktisch overzicht van eisen en gunningscriteria. Handig om als inkoper in je ziekenhuis mee te nemen in toekomstige inkoop- en aanbestedingstrajecten. Deze marktvisie richt zich ook op leveranciers van textiel aan de zorg om hen te inspireren en stimuleren om te (blijven) innoveren en verduurzamen.

Bekijk het document Aan de slag met circulaire operatiejassen en chirurgisch afdekmateriaal

Volgende stap

Vanuit de buyer group textiel in de zorg oriënteren we ons nu op de vertaalslag van de marktvisie naar een concreet programma van eisen dat je als inkoper in een ziekenhuis kunt gebruiken voor duurzamere inkoop van operatiejassen.

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Heb je vragen of wil je meehelpen bij de vertaling van de marktvisie naar jouw inkoop- of aanbestedingstraject? Neem dan contact op met

Astrid Willemsen
Contractmanager Facilitaire Diensten
  • 06 57 90 38 86