Pilot medische hulpmiddelen op Intrakoop Deelplatform

Man met symbool circulariteit

De beschikbaarheid van medische hulpmiddelen komt steeds meer onder druk te staan. Daarom willen we vanuit het Intrakoop Deelplatform aan met name ziekenhuizen mogelijkheden bieden om medische hulpmiddelen die onder de MDR vallen met elkaar te delen. Denk aan medische apparatuur en hulpmiddelen klasse 2 en hoger.

In samenspraak met het ministerie van VWS en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) bereiden we een pilot voor, zodat we op een goede manier kunnen voldoen aan de eisen voor traceability en garantie. Ook het veilig transport zullen we faciliteren. Een van de ziekenhuizen wil in de pilot hechtmateriaal aanbieden, maar er wordt ook al gesproken over implantaten en andere producten met een houdbaarheidsdatum.

We willen de pilot in het najaar starten. Heb je interesse om hieraan mee te doen? Neem dan contact op met Daan van Gent.

Andere ontwikkelingen: categorieën en Oekraïne

In het Intrakoop Deelplatform hebben we categorieën toegevoegd. Daardoor is het voor alle deelnemers makkelijker om advertenties te plaatsen en te zoeken. Als je de gewenste categorie selecteert, kom je direct bij het juiste aanbod terecht. Voorbeelden van enkele categorieën zijn Verbruiksartikelen, Medische hulpmiddelen klasse 1, Meubilair en inrichting, Kantoorbenodigdheden, Huishoudelijke apparatuur, Faciliteiten, Kennis en hulp, Gratis, Oekraïne en Overig.

Doneren via het Deelplatform kan nog steeds. Via het HRIF zijn al mooie donaties gedaan. Stichting Laurens heeft pas 11 pallets met isolatiejassen gedoneerd. En Manutan deelde een grote hoeveelheid (chirurgische) overjassen. Als tweede hulporganisatie voor donaties aan Oekraïne is Stichting SOEGG toegevoegd. Zowel HRIF als SOEGG hebben directe contacten met ziekenhuizen en zorginstellingen in de getroffen regio’s. Zij plaatsen via het Deelplatform gerichte vragen waaraan behoefte is. Houd hun advertenties in de gaten om hulp te blijven bieden.

Donatie Laurens aan Oekraine2

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over of deelnemen aan de pilot medische hulpmiddelen? Of heb je andere vragen over het Intrakoop Deelplatform? Neem dan contact op met

Daan van Gent
Inkoper/productmanager ICT
  • 06 21 86 08 66