Afbouw vastgoed stichting Juzt succesvol afgerond

Hulpverlener jeugdzorg

Juzt was aanbieder van specialistische jeugd- en opvoedhulp bij complexe problemen. Deze stichting hielp gezinnen die met huiselijk geweld te maken hebben. De jeugdzorginstelling zat al jaren in financiƫle nood en ging van reorganisatie naar reorganisatie. In 2020 zijn alle zorgactiviteiten van Juzt overgedragen aan andere organisaties. Vervolgens heeft Juzt Paradox Care gevraagd de vastgoedportefeuille af te bouwen.

Het vastgoed van stichting Juzt bestond uit 40 objecten waaronder kantoorgebouwen, gezinshuizen, woningen en zorgterreinen waarvan 30 gehuurd en 10 in eigendom. Zorgterrein De Krabbebossen in Rijsbergen, het laatste vastgoed, is half juli 2022 verkocht. Daarmee is de afbouw afgerond. Alle objecten hebben een passende (her)bestemming gekregen of zijn in afwachting daarvan. De succesvolle verkopen en huuronderhandelingen hebben ertoe geleid dat het financieel tekort uiteindelijk beperkt is gebleven.

Paradox Care ondersteunt zorginstellingen en corporaties bij het oplossen van diverse vraagstukken over vastgoedexploitatie.  Bijvoorbeeld in de vorm van aan- en verkoop, maar ook met sale- en leasebackconstructies. Paradox Care kent de beleggerswereld als geen ander. Daardoor weten hun mensen waar de voorkeuren van beleggers liggen qua locatie en soort gebouw, zodat de optimale verkoop tot stand komt. 

Bij enkele leden heeft Paradox Care ook een huurscan uitgevoerd om de huurportefeuille beter in kaart te brengen en optimaal te benutten. Zo worden kansen en bedreigingen van het vastgoed inzichtelijk gemaakt en wordt getoetst of panden blijven passen bij de organisatiedoelen. Waar mogelijk kan er direct kostenvoordeel worden behaald. 

Alle leden van Intrakoop kunnen een beroep doen op de zorgvastgoedexpertise van Paradox Care. Heb jij in deze tijd, waarin de kosten voor vastgoed alleen maar oplopen, strategische vastgoedvraagstukken? Of wil je hulp bij jouw vastgoedexploitatie of je huurportefeuille verbeteren? Dan kan Paradox Care je helpen tegen aantrekkelijke Intrakoop-condities.

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over hoe wij je met onze leveranciers kunnen ondersteunen bij je vastgoed? Neem dan contact op met

Intrakoop Servicedesk
Elke werkdag bereikbaar
  • 0418 65 70 70