Compensatie voor hoge energieprijzen

Prijsstijging

Vanuit de leveranciers hebben we bericht ontvangen dat de 190 euro compensatie vanuit de overheid in november en december ook voor zorginstellingen gaat gelden. Voor iedere kleinverbruik elektriciteitsaansluiting(en) met een verblijfsfunctie zal de energieleverancier dit bedrag aan je uitkeren.

Hoe zie je de korting terug?

De leverancier zal het termijnbedrag van november en december 2022 verlagen met de korting waar je recht op hebt. In het geval je een voorschot betaalt, ontvang je in beide maanden een aanvullende factuur waarop de korting wordt verrekend. Je ontvangt de korting van november uiterlijk op 25 november. In december ontvangt je deze uiterlijk op 23 december.

Overige compensatieregelingen

De Tegemoetkoming Energiekosten is een regeling voor energie-intensieve mkb’ers. Op korte termijn verwacht het kabinet de voorwaarden bekend te kunnen maken. Houd deze webpagina van de Rijksoverheid in de gaten voor meer informatie. Het is op dit moment nog niet duidelijk of zorginstellingen ook aanspraak kunnen maken op deze regeling.

Deel dit artikel