Nieuwe inkoopvoorwaarden voor de zorg (AIVG)

contract ondertekenen

De brancheorganisaties NVZ, ActiZ, VGN en de Nederlandse GGZ hebben samen met Nevi Zorg de nieuwe Algemene Inkoopvoorwaarden Gezondheidszorg (AIVG) vastgesteld. Ook hebben we vanuit Intrakoop, net als IAZ, Santeon, IFZ, mProve en Zorgservice XL, deze voorwaarden aangenomen.

Deze inkoopvoorwaarden bieden zorginstellingen een breed gedragen nieuwe juridische standaard die voldoet aan de eisen van deze tijd. Voor de circa 2.500 zorginstellingen in Nederland zijn deze voorwaarden de opvolger van de Algemene Inkoopvoorwaarden Gezondheidszorg die zijn opgesteld in 2017. De aparte module MVI is nu integraal opgenomen in de AIVG.

Vanuit diverse disciplines, samenwerkingsverbanden en branches hebben mensen in de werkgroep gewerkt aan deze AIVG. Er wordt nog verder gewerkt aan de modules ICT, PNIL en (de nieuwe module) Geneesmiddelen. 

Omdat zich steeds veranderingen voordoen, zullen alle betrokken partijen die de belangen van de zorginstellingen in Nederland behartigen, deze nieuwe AIVG regelmatig kritisch onder de loep nemen.

Deel dit artikel