Gescheiden inzameling plastic en glas vanaf januari gratis

pilot pmd afval

Door nieuwe regelgeving rondom het afvalbeheer wordt voor zorgorganisaties de gescheiden inzameling van plastic verpakkingen, drankkartons (PD voorheen PMD) en glas vanaf januari 2023 gratis. Hieronder leggen we uit hoe jouw organisatie hiervoor in aanmerking kan komen.

Klanten bij Renewi

De inzameling van PD en glas wordt gratis voor zorgorganisaties die via Renewi hun glas of PD al gescheiden aanbieden of die eerder dit jaar bij Renewi hebben aangegeven dit per 1 januari te willen gaan doen. Zorgorganisaties die in deze groepen vallen, krijgen hierover informatie van Renewi. Op de website van Renewi lees je meer over de acceptatievoorwaarden.

Andere inzamelaar?

Werkt jouw zorgorganisatie samen met een andere inzamelaar? Vraag dan na of er een wijziging plaatsvindt voor het inzamelen van plastic verpakkingen, drankkartons en glas.

Aanmelden voor kosteloze inzameling

Ook kun je jouw organisatie aanmelden voor een kosteloze inzameling bij Afval Goed Geregeld.  Op dit moment is de inschrijving hiervoor gesloten, maar je kunt hier je gegeven achterlaten om bericht te krijgen bij een volgende inschrijvingsronde.

Meer informatie?

Alle informatie over deze nieuwe regelgeving is te vinden op de website van Afval Goed Geregeld. Voor vragen kun je ook contact opnemen met collega Bert Baan.

Deel dit artikel

Neem contact op

Bert Baan
Contractmanager Facilitaire Diensten
  • 06 53 21 55 23