Crisisteam ZINN voor acuut landelijk tekort schedelelectrodes

Operatiejassen en chirurgisch afdekmateriaal

Al maanden zijn er wereldwijd leveringsproblemen rondom de schedelelectrodes; specifiek die van Philips (Fetal Spiral Electrode met catalogusnummer 989803137631). Inmiddels is duidelijk geworden dat Philips helemaal niet meer gaat leveren en dit product uit het assortiment haalt. Helaas is ook gebleken dat er onvoldoende alternatieven beschikbaar zijn en dat veel Nederlandse ziekenhuizen inmiddels vrijwel zonder voorraad zitten.

Naar aanleiding hiervan heeft ZINN een crisisteam samengesteld dat, samen met het ministerie van VWS, de mogelijke oplossingen aan het onderzoeken is. Er zijn inmiddels verschillende acties uitgezet. Uiteraard zijn ook de verschillende leveranciers van alternatieven betrokken bij dit crisisteam.

Eva de Boer, hoofd Inkoop Rivierenland Ziekenhuis en projectleider meldpunt tekorten medische hulpmiddelen, coördineert dit namens ZINN. Zodra duidelijk is welke oplossingen er zijn, zullen de ziekenhuizen daarover uiteraard verder geïnformeerd worden.

Heb je vragen of suggesties voor mogelijke oplossingen? Neem dan contact op met Eva de Boer. Zij is te bereiken op Eva.Boerde@zrt.nl en/of 06 12 37 78 92.

Deel dit artikel