Spreekuren wasserij goed bezocht

Over prijsontwikkelingen in de wasserij kreeg Intrakoop eind 2022 veel vragen van leden. Zoveel dat besloten is om meerdere spreekuren te organiseren. Hierin konden leden vragen stellen over prijsontwikkelingen in de textielbranche.

Veel vragen over prijsontwikkelingen

Deze spreekuren zijn goed bezocht. Intrakoop dankt alle deelnemers voor hun belangstelling voor de spreekuren en voor het vertrouwen in Intrakoop. En natuurlijk kun je altijd bij ons terecht met nieuwe vragen.

De meeste leveranciers in de textieldienstverlening hanteren voor hun prijzen in 2023 een indexatie met daarnaast een toeslag voor energie (gas). Deze toeslag is soms gestaffeld en sommige wasserijen hanteren een vaste toeslag. Het voordeel van een gestaffelde toeslag is dat leverancier en leden de risico’s delen. Is de energieprijs laag, gaat de toeslag naar beneden, is deze hoger dan wordt ook de toeslag hoger. Over het algemeen worden deze staffels per kwartaal vastgesteld.

Kwartaalpublicatie energietarieven

Naar aanleiding van deze spreekuren gaat Intrakoop na afloop van ieder kwartaal het gemiddelde dagtarief voor gas en energie plaatsen op haar website en in de Intrakoopcommunity. Zo kunnen leden en leveranciers makkelijk toetsen of de prijzen kloppen met de afgesproken staffels. Bron voor deze tarieven zijn de cijfers vanuit de TTF-dagkoers. Het segment energie van Intrakoop zorgt voor de aanlevering van de cijfers. De gemiddelde aardgas Cal-23 termijnmarktprijs in het vierde kwartaal van 2022 (tot en met einde inkoopperiode 15 december) was 139,65 euro per MWh. 

Deel dit artikel

Neem contact op

Meer weten over wasserijcontracten? Neem contact op met

Astrid Willemsen
Contractmanager Facilitaire Diensten
  • 06 57 90 38 86