Gratis elektronisch afval afvoeren

Door de nieuwe UPV-richtlijn (Uitgebreide Producenten Verantwoordelijkheid) is het vanaf nu mogelijk om al je elektronisch afval gratis af te laten voeren.

De inzameling en recycling van deze zogeheten e-waste wordt beheerd door Stichting OPEN. Deze stichting is namens alle producenten van elektrische apparaten in Nederland verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van e-waste. De afkorting OPEN staat voor Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland.

Doel van de stichting is om de wettelijke inzameldoelstelling van 65% te behalen én e-waste circulair te maken. Zij doet dit  samen met inzamel-, sorteer- en recyclepartners. Onder de naam Wecycle voert Stichting OPEN campagnes om de inzameling en recycling van e-waste te stimuleren.

Bedrijven en andere organisaties kunnen hun elektronisch afval afgeven bij de inleverpunten van Wecycle - te vinden op de website van Wecycle - of het laten ophalen. Eventuele medische apparatuur moet wel voorzien zijn van een decontaminatieverklaring. Consumenten kunnen hun e-waste gratis inleveren bij een van de Wecycle inleverpunten door het hele land. 

Ons advies is om hier gebruik van te maken. Voor meer informatie klik je op WeCycleVoorBedrijven.

(foto Stichting OPEN / Wiep van Apeldoorn)

Deel dit artikel

Neem contact op

Linda van Lievenoogen
Productgroepmanager Facilitaire Diensten
  • 06 55 72 12 83