Verkopen of verhuren van zorglocaties

gebouw vastgoed

Zorgorganisaties die hun vastgoed willen verkopen of verhuren mogen voortaan direct met andere zorginstellingen onderhandelen. Na een aangenomen motie van kamerleden Maarten Hijink en Lucille Werner heeft het College sanering zorginstellingen de regels daarvoor aangepast. We hopen dat zorgvastgoed zo beter behouden blijft voor de zorg.

Eerder moest een gebouw openbaar te koop of te huur worden gezet. Ook commerciële partijen konden hierdoor meebieden. Met als gevolg dat de prijs toenam. Het vastgoed was hierna vaak niet meer beschikbaar voor de zorg. Omdat er op dit moment een tekort is aan betaalbaar vastgoed voor de zorg, heeft het College sanering de beleidsregel aangepast. 

Inzicht in het aanbod

Welk zorgvastgoed staat op de nominatie voor verkoop of verhuur? Met jullie hulp willen we dat graag inzichtelijk maken via het Intrakoop Deelplatform. Veel leden gebruiken dit platform al om producten of diensten die zij over hebben aan andere zorginstellingen te koop aan te bieden, te ruilen of weg te geven. Of om bepaalde producten of diensten te vragen.  Als je vastgoed hebt wat je zou willen verkopen of verhuren, dan kun je dit ook eenvoudig laten weten op ons deelplatform. Zo faciliteren we je graag om er samen voor te zorgen dat zorgvastgoed in de zorg blijft.

Heb je nog geen account voor het Intrakoop Deelplatform? Vraag dan gratis een account aan via onze Servicedesk

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je graag ondersteuning bij de verkoop of verhuur van je zorgvastgoed? Neem dan contact op met

Intrakoop Servicedesk
Elke werkdag bereikbaar
  • 0418 65 70 70