Hulp gevraagd bij totstandkoming modules AIVG

contract ondertekenen

Onlangs zijn de AIVG 2022 gelanceerd. Een fantastische mijlpaal die jullie, onze leden, helpt jullie (inkoop-)werk zo goed mogelijk te doen.

De nieuwste versie van de AIVG is met jullie input tot stand gekomen en heeft daarmee groot draagvlak in de zorgsector. Tijdens de totstandkoming van de AIVG 2022 is ook gesproken over het standaardiseren van andere inkooptemplates zoals algemene voorwaarden, contracttemplates, etc. waarin we weer samen met Nevi zouden kunnen optrekken om te zien of dit, zo mogelijk, landelijk te standaardiseren is. Hieronder geven we jullie een update van waar nu aan gewerkt wordt en waar we hulp/input zouden kunnen gebruiken. 

 De komende tijd werken we in diverse werkgroepen verder aan:

  • Module MICT 2022 (herziening, toetsing mrt ‘23)
  • Module PNIL 2022 (herziening, toetsing feb ‘23)
  • Module Geneesmiddelen 2022 (nieuw)
  • Modelovereenkomst Exploitatie Goederen (MEG) (nieuw)
  • Modelovereenkomst Investering Goederen (MIG) (herziening)
  • Modelovereenkomst Proefplaatsing (nieuw)

Hulp gevraagd

Voor een aantal van bovengenoemde templates/standaarden hebben we in 2023 input/hulp nodig vanuit het veld. Daar zouden wij graag een beroep doen op de inkopers die bij alle Intrakoopleden werkzaam zijn. Concreet gaat het om het volgende:

  • Modelovereenkomst Exploitatie Goederen (MEG): eerste concept toetsen als gebruiker op kwaliteit/bruikbaarheid (er is al een werkgroep)
  • Modelovereenkomst Investering Goederen (MIG): deelname aan projectteam + trekker gezocht
  • Modelovereenkomst Proefplaatsing: deelname aan projectteam + trekker gezocht

De inzet die gevraagd wordt, betreft – bij een herziening van een template/standaard – doorgaans 4 tot 5 bijeenkomsten (die ook digitaal plaats kunnen vinden) met een doorlooptijd van een aantal maanden. Bij alleen een toetsingsronde is dit uiteraard veel minder tijd. Nevi Zorg faciliteert en ondersteunt dit proces, dus van beiden kanten komt inzet.

Meehelpen?

Wil je meehelpen aan 1 van bovengenoemde projecten? Meld je dan aan via onze Intrakoopcommunity, volg daarvoor deze link. Heb je nog geen account op de Intrakoopcommunity of heb je aanvullende vragen dan kun je deze stellen via het volgende e-mailadres: community@intrakoop.nl
Na aanmelding wordt er in de loop van februari contact met je opgenomen voor verdere afstemming.

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten? Onze collega's helpen je graag verder.

Intrakoop Servicedesk
Elke werkdag bereikbaar
  • 0418 65 70 70