Bonusadviezen via ZSIP verstuurd

De bonusadviezen voor de diverse fabrikantenovereenkomsten eten & drinken van 2021 zijn recent aan alle deelnemende leden verstuurd door onze partner ZSIP.

Zoals jullie weten werken we sinds 2021 samen met GrootInkoop in de entiteit ZSIP (Zorg Sector Inkoop Partners) om daarmee de afhandeling van de bonus van de fabrikantenovereenkomsten eten & drinken op een efficiëntere manier af te handelen. Recent hebben alle deelnemers aan ZSIP over het jaar 2021 hun bonusadvies via hen ontvangen. Kijk dus niet raar op als je van hen een mail ontvangt waarin ze de uitbetaling van de bonus aankondigen en een check doen op het rekeningnummer van jouw organisatie als deelnemer aan ZSIP.

Hoe werkt ZSIP ook alweer? 

ZSIP voert de bonusonderhandelingen met de fabrikanten op basis van de potentiële omzet van alle deelnemende leden. Dat biedt kansen voor iedere zorgorganisatie die lid is van Intrakoop. Het uitgangspunt van het collectief is altijd hoger dan dat van een individuele zorgorganisatie. Als je deelneemt aan ZSIP dan maak je onderdeel uit van het collectief. Dat houdt in dat je bonus ontvangt van ALLE fabrikanten die een overeenkomst hebben met ZSIP. 
Nogmaals en voor alle duidelijkheid; als zorginstelling teken je dus NIET meer in op één fabrikant. Je bent ingetekend bij het ZSIP-collectief.  

Let hier wel even op! Als je met 1 of meerdere van de deelnemende fabrikanten aan ZSIP een eigen rechtstreekse bonus/bypass afspraak hebt (NB afspraken via andere Inkoopcollectieven vallen hier ook onder), ontvang je uiteraard geen bonus/bypass van deze fabrikanten via ZSIP. Die ontvang je dan immers zelf rechtstreeks van de betreffende fabrikant. 

Ook meedoen aan ZSIP?

Wil je in 2023 ook gebruik maken van de diensten van ZSIP voor de afhandeling van deze overeenkomsten? Geef je dan op voor 1 april 2023. Aanmeldingen gedaan na 1 april 2023 kunnen helaas niet meer meedoen aan de bonusuitkering over 2023. Opgeven kan via onze contactpersoon binnen ZSIP, Nick van Veltum. Nick is te bereiken via: nick@zsip.nl

Deel dit artikel

Neem contact op

Meer weten over ZSIP? Bel dan met collega Saskia Boudewijns.

Saskia Boudewijns
Coordinator Binnendienst
  • 073 21 21 200