Besparen? Check je belastingaanslag zuiveringsheffing

Controleer je belastingaanslag

Sommige verpleeghuizen ontvangen ten onrechte een veel te hoge belastingaanslag zuiveringsheffing. Deze locaties van zorgorganisaties worden namelijk als bejaardenhuis aangeslagen en betalen dan 50% teveel. Ontvangt jouw zorgorganisatie de juiste aanslag voor zuiveringsheffing?

Het regionale waterschap legt jouw organisatie de jaarlijkse belastingaanslag zuiveringsheffing op. De hoogte van deze heffing wordt per locatie bepaald en is afhankelijk van je waterverbruik en de indeling in één van de wettelijke klassen. En daar gaat het vaak mis. Indeling in de categorie Verpleeghuis (klasse 7) levert een fors lagere heffing op dan indeling in de categorie Bejaardenhuis (klasse 8).

Controleer jouw aanslag

Is jouw instelling een verpleeghuis? Controleer dan of op de aanslag zuiveringsheffing  de juiste klasse staat vermeld. Bij een verpleeghuis of ziekenhuis hoort klasse 7 en de rekenfactor 0,015. Bij indeling in klasse 8 is deze rekenfactor 0,023, 50 % te hoog dus. Bij een middelgrote instelling gaat dit al snel over duizenden euro’s. Controleer jouw aanslag en realiseer, op een betrekkelijk eenvoudige manier, een snelle besparing.  

Vragen?

Heb je vragen over jouw belastingaanslag zuiveringsheffing? Neem hierover contact op met het waterschap of hoogheemraadschap waar je deze aanslag van hebt ontvangen. 

Deel dit artikel