Nieuw ontwerp Intrakoopcommunity voor betere gebruikerservaring

Intrakoopcommunity

Tijdens de succesvolle webinars over de ‘koffiebekers’ eind maart bevestigden onze leden dat zij behoefte hebben aan uitwisseling van kennis en ervaring met andere leden. De Intrakoopcommunity is hiervoor de ideale omgeving waar je elkaar snel online kunt treffen, zo werd ook bevestigd.

Intrakoop werkt continu aan een nóg betere ervaring voor alle gebruikers van de Intrakoopcommunity. Hierbij luisteren we goed naar de wensen en behoeften van onze leden die in de gebruikersgroepen meedenken over de verdere ontwikkeling.

Binnenkort gaan we daarom over naar een nieuwe community-omgeving waar een betere gebruikerservaring centraal staat. De community wordt visueel aantrekkelijker, wat de herkenning en gebruiksvriendelijkheid ten goede komt. We hebben gekozen voor een zogeheten tegelstructuur, waardoor je als gebruiker eenvoudiger kunt navigeren. Ook wordt de community in lijn gebracht met de Intrakoophuisstijl, zodat onze leden zich er nog meer thuis voelen!

Verbeterde beleving en ervaring!

Achter de schermen zijn wij dus druk voor jullie bezig met de doorontwikkeling van de community. Onlangs hadden wij een uitgebreide sessie samen met onze ontwikkelaars over de verdere uitwerking van het design. Een soortgelijke sessie vond ook plaats met een afvaardiging van onze leden. Op basis van onze behoeften, wensen en eisen hebben de ontwikkelaars een eerste ontwerp gemaakt, het UX-design. 

Binnenkort live

Op dit moment verwerken de ontwikkelaars onze feedback en wordt het design aangepast. Na akkoord gaat er daadwerkelijk gebouwd/ontwikkeld worden! Eind mei/begin juni willen we live gaan met de nieuwe omgeving. Dit betekent dat we in mei volop gaan testen om alle kinderziektes zo veel mogelijk weg te nemen. Hieronder delen we vast ter illustratie één van de UX-designs:

Intrakoopcommunity
                                                                                

Wat kun je allemaal verwachten in de community?

  • Themapagina’s in de tegelstructuur
  • Look & feel in huisstijl Intrakoop
  • Subcommunity’s/expertgroepen (openbaar/besloten/gesloten)
  • Notificatieberichten
  • Integratie met het Intrakoop Deelplatform
  • Rapportagetools voor nog beter beheer van de community

Nieuw: directe toegang op Intrakoop.nl

Vanaf de Intrakoophomepage heb je voortaan direct toegang tot de community, zodat je niet meer hoeft te zoeken naar een ingang. Onze tip: zet de Intrakoophomepage bij je favorieten voor een nog snellere toegang!

Maak ook gebruik van de community!

De community is speciaal voor onze leden ingericht. Ons advies is dan ook: maak er gebruik van en zoek elkaar op. Als gebruiker kun je simpel zelf projecten en documenten uploaden en forumberichten plaatsen. We zien je graag in de Intrakoopcommunity!

Joost Geerlings, 

Communitymanager

Deel dit artikel

Neem contact op

Joost Geerlings
  • 0418 65 70 70