Bijzondere samenwerking Zorgcentrum Rosengaerde en lokale voetbalvereniging

Contractmanagers van Intrakoop horen soms bijzondere verhalen over activiteiten van onze leden. Zo ook over de unieke samenwerking tussen het plaatselijke voetbalteam van ASC 6 (‘Helden 6’) en Zorgcentrum Rosengaerde. Het gaat om een bijzondere ‘ruilactie’: de 28 leden van het voetbalteam doen vrijwilligerswerk bij Rosengaerde in ruil voor fris gewassen tenues. Henny Goos, teamregisseur bij Rosengaerde, vertelt hierover.

Hoe het begon

Om de samenwerking een mooie start te geven, kwam het elftal begin oktober 2022 naar Rosengaerde om kennis te maken met de bewoners en de medewerkers. Er is afgesproken dat ieder van de 28 voetballers tijdens het voetbalseizoen vier uur vrijwilligerswerk verricht. In ruil voor deze werkzaamheden wast de eigen linnenkamer van het woonzorgcentrum de complete spelerstenues: de shirts, broeken en sokken. Een mooi voorbeeld van samenwerking en elkaar versterken!

Vrijwilligersactiviteiten

De vrijwilligers van het voetbalteam hebben inmiddels een heleboel werkzaamheden verricht voor het zorgcentrum:

  • Een bezoek van Sint en zijn Pieten in het verpleeghuis
  • Het twee keer per maand op de zondagen bezorgen van warme maaltijden in de gemeente Dalfsen
  • Kniepertjes bakken voor de bewoners, een Overijsselse traditie op oudejaarsdag
  • Pannenkoeken bakken tijdens de landelijke pannenkoekendag
  • Helpen met koffieschenken tijdens drukke activiteiten, zoals bij een kooroptreden
  • De bewoners meenemen naar een uitzending van Veronica offside

Afgelopen april kregen de bewoners een uitnodiging om de voetbalwedstrijd van ‘de helden’ te bezoeken. Met de Rosengaerdebus op pad. Eén van de bewoners deed de aftrap. Omdat het koud was, speelde het elftal voor de kantine in Dalfsen en konden de bewoners genieten van de wedstrijd.

Het initiatief haalde herhaaldelijk de pers, iets waar bewoners en het team natuurlijk trots op zijn. In mei 2023 is het samenwerkingscontract voor een jaar verlengd. Beide partijen gaan op dezelfde voet verder. Het blijkt zelfs dat de voetbalmannen meer dan 4 uur per persoon aan vrijwilligerswerk verricht hebben!

Deel dit artikel

Neem contact op

Ben je geïnspireerd door dit artikel en wil je graag sparren over hoe je een wasserij of een Eten & Drinken concept neerzet binnen je organisatie? Marc Stout vertelt je graag meer.

Marc Stout
Contractmanager Facilitaire Diensten
  • 06 52 20 72 32