Nieuwe Hygiënecode per 1 juli: meld je aan voor informatiebijeenkomsten

Per 1 juli 2023 geldt er nieuwe Hygiënecode. Alle bedrijven en organisaties die werken met eten en drinken moeten ervoor zorgen dat hun eten en drinken veilig is. Om een onveilige situatie te voorkomen, moeten alle bedrijven en organisaties die met eten en drinken werken een zogeheten HACCP-plan hebben. Een hygiënecode is een vertaling van een HACCP-plan in praktische werkinstructies.

In een hygiënecode staan praktische werkinstructies om te zorgen voor veilig eten en drinken. Voor alle organisaties en bedrijven geldt dat goede persoonlijke hygiëne, hygiënisch werken en een keuken met goed werkende apparatuur de basis is voor voedselveiligheid. Dit worden 'de basisvoorwaarden' genoemd (bron: voedingscentrum.nl).

Nieuwe Hygiënecode

Onlangs is er een nieuwe Hygiënecode voor zorginstellingen, woonvormen en Defensie 2023 gepubliceerd. Je hebt tot en met 1 juli 2023 de tijd om de Hygiënecode te introduceren.

Regiocongressen

Stichting Veiligvoedsel.nl  organiseert in de maand juni samen met Intrakoop vier regiocongressen, zodat je in één middag weet waar je aan toe bent. Het programma wordt onder andere verzorgd door professionals van Intrakoop. Intrakoopleden krijgen korting bij deelname. De bijeenkomsten vinden plaats in Arnhem (19 juni), Tiel (20 juni), Woerden (27 juni) en Assen (29 juni).

Doelgroep en programma

Het regiocongres over de nieuwe Hygiënecode is voor iedereen die werkt met voeding in de zorg. Denk aan vragen zoals:

• Moet je de temperatuur van de koelkast in de kleinschalige woonvorm nog registeren?

• Hoe ga je om met de opleiding voor je medewerkers?

• Is een schoonmaakschema nog verplicht?

Op deze en andere vragen krijg je antwoord tijdens de regiocongressen. Zo ben je snel geïnformeerd over de belangrijkste wijzigingen. Ben je verantwoordelijk voor het introduceren van de nieuwe Hygiënecode in jouw organisatie? Dan ben je met dit regiocongres goed voorbereid.

Meer informatie en aanmelden voor de congressen ga je naar de speciale webpagina van Stichting Veiligvoedsel.nl.

Deel dit artikel

Neem contact op

Marc Stout
Contractmanager Facilitaire Diensten
  • 06 52 20 72 32