Goede ervaringen met workshop Veilig ontruimen

Brandveiligheid

Op 31 mei hebben TBQ - in samenwerking met Kijk op veiligheid- en Intrakoop een workshop georganiseerd over veilig ontruimen.

Veel van onze leden benaderen ons over brandveiligheid. Maar hoe weet je nu welke middelen (installaties, bouwkundige aanpassingen of extra BHV-ers) helpen om jouw ambitie te behalen? Dit is precies waar Ontruimcheck van TBQ inzicht in geeft. De tool is best ingewikkeld. Daarom hebben we de workshop georganiseerd. Leden die hebben deelgenomen zijn: Sint Anna Boxmeer, ’s Heeren Loo, Abrona en Pameijer. 

Hoog over lopen alle deelnemende leden tegen dezelfde problemen aan. Ze zien allemaal de gevaren in hun panden en stuiten op interne discussies. De angst heerst dat trajecten om aantoonbaar te voldoen aan de wetgeving over veilig vluchten veel geld gaan kosten. Ontruimcheck van TBQ is echter een rekentool, gebaseerd op onderzoeken en cijfers van de realiteit. Met een validatie door TNO. Het kan zelfs zijn dat Ontruimcheck, vooral bij nieuw- of verbouw, juist geld oplevert. Dat knelpunten makkelijker, lees goedkoper, opgelost kunnen worden dan gedacht. 

De deelnemende leden hebben de workshop Veilig ontruimen op 31 mei als heel leerzaam ervaren. Het heeft ze inzichten gegeven waar ze erg blij mee zijn. Vanwege deze positieve ervaringen en verzoeken van andere leden om alsnog deel te nemen, organiseren we de workshop Veilig ontruimen weer op 10 oktober van 12.00 – 16.30 uur. 

Lees meer en meld je aan 

Deel dit artikel

Neem contact op

André Burnet
Contractmanager Facilitaire Diensten en Vastgoed
  • 06 26 02 68 03