DUMAVA-subsidie vanaf september beter toegankelijk

Tenten Solar helpt Elver bij zonnepanelen

Vanaf 18 september kun je (weer) subsidie aanvragen voor het verduurzamen van je vastgoed. De DUMAVA-subsidie vergoedt een deel van de project- en advieskosten voor energiebesparende maatregelen of een integraal verduurzamingsproject. De DUMAVA-subsidie is vanaf 2024 tot 2030 jaarlijks aan te vragen.

Een paar wijzigingen vergeleken met de regeling in 2022

  • Van het budget van € 190 miljoen wordt € 66,5 miljoen gereserveerd voor aanvragen onder de € 500.000. Hierdoor komen meer eigenaren van maatschappelijk vastgoed voor de subsidie in aanmerking.
  • Dit jaar kun je vanaf 2 weken voor de openstelling een conceptaanvraag klaarzetten in de digitale aanvraagomgeving Mijn RVO. Op de dag van openstelling, 18 september, hoef je alleen nog je aanvraag in te dienen.  
  • De geldigheid van een energieadvies is verlengd van 36 naar 48 maanden. Als je al eerder een energieadvies liet opstellen, kun je dat nu langer gebruiken voor het aanvragen van de subsidie.
  • Kleine organisaties die subsidie aanvragen voor een integraal verduurzamingsproject worden in de nieuwe aanvraagronde gemotiveerd om direct te renoveren naar een hoog energieprestatieniveau. Als je deze ambitie in je projectplan opneemt, krijg je maximaal 35% (in plaats van 30%) van de projectkosten vergoed. 

Eerder voorstel gebruiken

Heb je eerder een aanvraag voor DUMAVA gedaan maar geen subsidie gekregen? Als je voorstel aan de voorwaarden voldoet, kun je het opnieuw gebruiken voor je aanvraag voor de nieuwe subsidieronde. Een belangrijke voorwaarde is dat je pas met de verduurzaming start, nadat je de subsidie hebt aangevraagd. 

Heb je al eerder DUMAVA-subsidie gekregen, dan kun je niet opnieuw een aanvraag indienen.

Meer weten over de DUMAVA-subsidie? Kijk op de site van RVO 

Neem contact op

Heb je vragen over de DUMAVA-subsidie of het verduurzamen van je vastgoed? Neem dan contact op met Elise ter Heine of David Hoorn via energie@intrakoop.nl

Deel dit artikel