Intrakoop sluit aan bij traineeshipprogramma van Con Vigor

Er is grote behoefte aan goed opgeleide inkopers in de zorg. Maar deze zijn schaars. Om goed opgeleide inkoopcapaciteit voor de zorg beschikbaar te houden in de toekomst moet er dus iets gebeuren. Als inkoopcoöperatie voor de zorg willen we hierin onze verantwoordelijkheid nemen. Daarom hebben we ons aangesloten als partner bij het traineeshipprogramma van Con Vigor.

Sterke combinatie

Con Vigor is een jonge organisatie met ruime expertise op inkoop in de zorg en het onderwijs. Con  Vigor (Spaans voor ‘met daadkracht’) staat voor wie zij zijn: bevlogen, maatschappelijk betrokken, nieuwsgierig en daadkrachtig. Con Vigor is een organisatie met relatief jonge, maar wel ervaren inkoopadviseurs die goed kunnen aansluiten bij de ambities en leerbehoeften van starters. Intrakoop beschikt over de kennis en een goed netwerk in de zorg.

Met de samenwerking op het traineeprogramma willen we gebruik maken van de sterktes van beide organisaties. Con Vigor als een jonge organisatie en daarmee interessant voor  starters en Intrakoop met de kennis en netwerk in de zorg. Kortom, een ideale combinatie om kwalitatief hoogwaardig traineeshipprogramma te bieden voor net afgestudeerde jonge mensen.

Het traineeprogramma

Con Vigor heeft een uitgebreid traineeshipprogramma opgezet. Dit programma bestaat uit het onder begeleiding van een senior inkoopadviseur opdoen van ervaring in het werkveld en tegelijkertijd het werken aan competenties, vaardigheden en kennisopbouw door (inkoop) trainingen. De trainingen worden verzorgd door professionals uit het brede inkoopveld en collega’s van Intrakoop. Ook voor consultants van Intrakoop is het mogelijk om aan te sluiten bij het trainingsaanbod.

De trainees hebben een arbeidsrelatie met Con Vigor en Con Vigor is eindverantwoordelijk voor het traineeprogramma. Intrakoop zorgt voor een inzetgarantie van twee dagen per week per trainee. 

Esther Copier, managing consultant bij Intrakoop zegt over de samenwerking : “Met Con Vigor hebben we een samenwerkingspartner gevonden die ook de verantwoordelijkheid en urgentie voelt om jonge mensen te interesseren voor het inkoopvak en op te leiden tot inkoopprofessionals binnen de zorg.”

Ook Eline Donders, inkoopadviseur en medeoprichter van Con Vigor is enthousiast over het traineeship en de samenwerking met Intrakoop : “Het mooie aan de samenwerking met Intrakoop is het samenwerken aan ons gemeenschappelijke doel. We gaan (toekomstige) collega’s laten ervaren hoe leuk en waardevol het werken in de zorg als inkoper of contractmanager is. Bij Intrakoop, bij Con Vigor of bij de instellingen. Door de visvijver aan jong talent en het grote bereik van Intrakoop zijn we een heel goed team.” 

Vragen?

Heb je verder vragen of ideeën over het traineeshipprogramma? Neem contact op met Esther Copier, Managing Consultant


Deel dit artikel

Neem contact op

Esther Copier
Managing Consultant
  • 06 14 33 33 58