Veel minder kruisbesmettingen door nieuwe handschoendispensertechniek

Husk Medical heeft binnen haar Protextra™ handschoen-assortiment nieuwe ‘cuff-first verpakkingen’ geïntroduceerd. Hiermee wordt het risico op kruisbesmettingen enorm verlaagd. Bovendien zorgt deze techniek ook voor een aanzienlijke vermindering van het handschoenverbruik tot wel 10%.

De nieuwe verpakkingen zijn uniek in de markt: in aanvulling op de cuff-first verpakkingen zoals men die nu al kent, biedt de Protextra™-range twee grote voordelen:

1. Er zijn geen andere handschoenhouders noodzakelijk; er zijn twee typen cuff-first verpakkingen, waardoor ook met reguliere handschoenhouders overgegaan kan worden op de cuff-first werkwijze. De noodzaak tot het ziekenhuisbreed vervangen van de wandhouders om met cuff-first te gaan werken is dus niet meer per definitie van toepassing.

2. Er is een breed assortiment handschoenen beschikbaar: je kunt uit allerlei soorten handschoenen kiezen voor in de cuff-first verpakkingen. Een voorbeeld is de AMG-handschoen, die een antimicrobiële werking heeft. Of de COATS-handschoen die extra huidvriendelijk is. Naast de toegevoegde waarde van de cuff first-werkwijze kun je dus ook kiezen voor een handschoen die extra toegevoegde waarde heeft, waardoor er meerdere tastbare verbeteringen tegelijkertijd doorgevoerd worden.

Meer informatie over deze nieuwe verpakkingen en de diverse typen handschoenen die in deze verpakkingen geleverd kunnen worden, vind je in de uitgebreide inhoudelijke brochure die je kunt aanvragen bij Husk Medical.

Wil je praktisch kennismaken met de nieuwe lijn? Ga dan op 4 of 5 oktober naar het VHIG-congres (Vereniging voor Hygiëne en Infectiepreventie in de Gezondheidzorg) in het Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk waar Husk Medical aan deelneemt.

Deel dit artikel

Neem contact op

Harry van den Broek
Inkoper/productmanager Medisch
  • 06 53 47 96 64