Interessante uitkomsten rapport digitalisering gezondheidszorg

Zorgmedewerkers hebben dagelijks te maken met een werkomgeving die steeds verder digitaliseert. We weten allemaal dat de adoptie van deze nieuwe middelen uitdagingen met zich meebrengen. Werkzaamheden veranderen, er komen meer administratieve taken, technologische oplossingen als E-Health worden op grote schaal uitgerold en daarvoor is ook de nodige kennis vereist om een efficiënte werkwijze te hanteren.

Om te achterhalen wat de dagelijkse ervaring is van zorgpersoneel, kantoorpersoneel, bestuurders, ICT’ers en andere belanghebbenden hebben Intrakoop en PLTFRM gezamenlijk een enquête afgenomen tijdens Zorg en ICT-beurs die eerder dit jaar plaatsvond. Onderaan dit artikel kun je het rapport downloaden.

De bevraging richtte zich op vijf pijlers van de digitale werkomgeving:

  • Digitale Werkplek
  • Security
  • Data & AI
  • NIS2
  • Cloud

De uitkomsten van de enquête zijn verwerkt tot een rapport dat een interessant inzicht geeft in de huidige staat van de digitalisering binnen het zorgdomein. Het rapport is getiteld ‘Zorg en ICT: de staat van digitalisering in de Nederlandse zorg’.

Sander Ellerman, hoofd strategische samenwerkingen en oprichter van PLTFRM, “Het onderzoek geeft een interessant beeld over de beleving van de digitale werkomgeving van gebruikers. Met deze inzichten kunnen wij beter inspelen op de behoeften van zorgorganisaties. Daarnaast zijn de aanbevelingen voor ons als partnerorganisatie erg belangrijk om mee te nemen in onze trajecten en adviezen. ”

Simon Kuipers, Productgroepmanager ICT van Intrakoop, licht toe hoe belangrijk continue vernieuwing en verandering in de zorg is: “Wij zitten midden in een tijdperk waarin de digitalisering van (zorg)processen niet meer is weg te denken. Het helpt enorm als zorgmedewerkers gaan ervaren dat het werken met een computer, tablet of smartphone niet langer een tijdrovende onderbreking van hun primaire werkzaamheden vormen maar hun juist gaat helpen om meer en betere zorg te leveren. Wat mij betreft kan daarom het belang van de adoptie van de moderne werkplek en digitale innovaties niet genoeg benadrukt worden en daarom willen wij graag de marktpartijen die daarin toegevoegde waarde leveren aan ons binden en bij onze leden introduceren.”

Samenwerking Intrakoop en PLTFRM

Intrakoop en PLTFRM zijn eind juni een samenwerking aangegaan om zorginstellingen te ondersteunen bij hun IT-vraagstukken. Deze samenwerking biedt Intrakoopleden een uitgelezen mogelijkheid om de digitale diensten van PLTFRM onder gunstige voorwaarden te kunnen inzetten voor hun organisatie. PLTFRM heeft onder de vijf pijlers die behandeld worden in het onderzoek een omvangrijk bestand aan diensten. Zo kan het bedrijf onder andere hulp bieden met werkplekbeheer, cloudmigraties, cybersecurity en applicatieontwikkeling. PLTFRM ondersteunt bij het inventariseren van de digitaliseringsbehoefte, het adviseren over de mogelijkheden en het implementeren van de ontwikkelde oplossing.

In het rapport kom je meer te weten over de uitkomsten van de enquête. Ook vind je er adviezen over hoe je als zorgorganisatie het beste kunt acteren op recente en toekomstige ontwikkelingen. Wil je meer weten? Vanuit Intrakoop of PLTFRM helpen we je graag verder met jouw digitaliseringsvraagstukken.

Download hier het rapport

Deel dit artikel

Neem contact op

Simon Kuipers
Productgroepmanager ICT & Digitalisering
  • 06 54 77 10 26