Mogelijke oplossingsrichtingen rondom de SUP-wetgeving

Intrakoop heeft de informatie op haar webpagina over de SUP-wetgeving aangepast. Via deze pagina kan je vanaf nu doorklikken naar een webpagina met een overzicht van mogelijke oplossingsrichtingen rondom de SUP.

Dit overzicht vind je hier: Intrakoop - Alternatieven voor wegwerpplastic. We nodigen je van harte uit om een kijkje te nemen.

Hergebruik is de norm
Dit zijn oplossingsrichtingen die Intrakoop bij haar leden heeft opgehaald. Helaas zien we dat het toch nog veel voorkomt dat zorginstellingen opzoek zijn naar wegwerp zonder (of eigenlijk minder) plastic. Weet dat er bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) tot op heden nog geen alternatieven zijn onderzocht die volledig plasticvrij zijn.

Ons advies vanuit Intrakoop is dan ook altijd: herbruikbaar is de norm. Als je als zorgorganisatie de Green Deal ondertekend hebt, committeer je je aan herbruikbaar boven wegwerp. Om beide redenen adviseert Intrakoop altijd om over te stappen naar herbruikbaar. Wij vinden het tenslotte (in de huidige tijd van schaarste aan grondstoffen en financiële middelen) niet meer verantwoord om onnodig grondstoffen te gebruiken en zien het als één van dé verduurzamingsuitdagingen om met elkaar zoveel mogelijk circulair te werken!

Deel dit artikel