Samenwerking Deelplatform en BMA Medical Auctions voor medische apparatuur en hulpmiddelen

Om medische apparatuur en hulpmiddelen op veilige en verantwoorde wijze te kunnen delen is het Intrakoop Deelplatform een samenwerking gestart met BMA Medical Auctions. Zo kunnen ziekenhuizen op veilige en verantwoorde wijze zorgen voor hergebruik van hun apparatuur.

Het Intrakoop Deelplatform is in het leven geroepen om verspilling in de zorg tegen te gaan. Van meubilair tot gebruiksgoederen, van alles wordt te koop aangeboden zodat andere organisaties het nog kunnen gebruiken. Zo stimuleren we re-use, een van de meest duurzame oplossingen als iets op een plek niet (meer) gebruikt wordt.

Medische apparatuur en hulpmiddelen en MDR

Voor medische apparatuur en hulpmiddelen geldt specifieke regelgeving die het onderling verkopen ingewikkeld maakt. Daarom zijn we een samenwerking gestart met BMA Medical Auctions, een gerenommeerde veilingorganisatie met veel ervaring op dit gebied. We noemen dit ons full-service model en het werkt als volgt:

  1. Medische apparatuur over? Binnen 24 uur worden de items opgehaald.
  2. Na inspectie worden ze op het Intrakoop Deelplatform geplaatst, zodat Nederlandse collega’s ze kunnen zien en overnemen.
  3. Als er na 30 dagen niemand interesse toont, worden ze automatisch geveild aan een breder publiek in het buitenland.

Verkoop is altijd gegarandeerd en doordat het proces via BMA Medical Auctions verloopt, is alles volledig compliant met MDR en, voor zover van toepassing, met overname van verantwoordelijkheid.

Zo zorgen we ervoor dat de waarde van grondstoffen behouden blijft én dat jouw overtollige items voor de best mogelijke prijs verkocht worden. Win-win!

Wil je meer weten? Neem contact op met Daan van Gent.

Deel dit artikel

Neem contact op

Daan van Gent
Inkoper/productmanager ICT
  • 06 21 86 08 66