NEVI Training en samenwerking Labor Redimo en Intrakoop dragen bij aan goed PNIL-inkoopbeleid

In oktober en november 2023 vond, verspreid over twee dagen, onze eerste gespecialiseerde training ‘Inkopen van Personeel Niet In Loondienst’ plaats. Joep Blom, Strategisch Inkoper bij Silverein, nam deel aan de training en vertelt over zijn bevindingen.

"Tijdens de training werd ik overladen met informatie maar kreeg goed inzicht in hoe je zo’n inkooptraject handen en voeten moet geven”, vertelt Joep. “Het fasenmodel van Labor Redimo geeft goede handvaten. Met een goede projectaanpak creëer je draagvlak bij al je interne stakeholders en zorg je voor bewustwording van het belang van een goed inhuurbeleid en uiteindelijk een goed PNIL-inkoopbeleid. We konden op een speelse en luchtige manier oefenen met valkuilen en mogelijke weerstand binnen de organisatie. Er was daarnaast genoeg ruimte voor eigen inbreng en het delen van ervaringen.

Ik heb ook goed inzicht gekregen in hoe tarieven worden opgebouwd, wat de onderhandeling met leveranciers makkelijker maakt. De marges voor bureaus en bemiddelaars zijn tenslotte heel hoog en budgetten staan onder druk, dus dit was voor mij een belangrijk onderdeel van de training.

Verder vind ik het belangrijk dat HR binnen een organisatie betrokken wordt bij het vraagstuk PNIL, omdat PNIL een onderdeel is van een goed HR beleid.

Samengevat was het een nuttige training met veel informatie waar ik mee verder kan. Maar ik kreeg ook het besef dat je niet alles alleen kan. Ik zou anderen dan ook adviseren hulp te vragen aan externen, daar waar je denkt expertise nodig te hebben. Bij Zorgroep De Opbouw hebben wij dit gedaan met de expertise van Intrakoop en Labor Redimo.”

Wil jij ook advies of begeleiding bij het neerzetten van jouw PNIL-inkoopbeleid? We helpen je graag! Neem contact op met Simone Nicolaes via simone.nicolaes@intrakoop.nl en informeer naar de mogelijkheden.

Ervaringen van andere deelnemers

Niet alleen Joep maar ook de andere deelnemers kijken enthousiast terug op hun deelname aan de training ‘Inkopen van Personeel Niet In Loondienst’. Een paar van de reacties uit de  evaluatie zijn:

“In een omgeving waar PNIL-inkoop lang onderbelicht was, bood deze training praktische inzichten en direct toepasbare tools.” 

“De training onderscheidt zich door de focus op het vermijden van veelvoorkomende fouten in het PNIL-inkoopproces. Dit heeft mijn besluitvormingsvermogen versterkt en bijgedragen aan een efficiënter inkoopbeleid binnen onze organisatie."

“Het is niet alleen verrijkend, maar essentieel voor inkopers die willen voorkomen dat ze in standaardvalkuilen trappen en streven naar verbetering binnen het inkoopmanagement van externe medewerkers.”

Heb je ook interesse in het volgen van de training? Laat het ons weten! Stuur een mailtje naar Simone Nicolaes via simone.nicolaes@intrakoop.nl. Een mogelijke herhaling van deze training zal dan aangekondigd worden via onze website, nieuwsbrief, LinkedIn en Intrakoopcommunity.

Deel dit artikel

Neem contact op

Simone Nicolaes
Productgroepmanager Personeelsdiensten
  • 06 25 52 00 72