HR Benchmark Zorg geeft inzicht in de HR-trends en uitdagingen 2024

De verder oplopende personeelstekorten blijven het grootste hoofdpijndossier van de meeste zorgwerkgevers in Nederland. Bijna vanzelfsprekend dus prijken werving en selectie weer bovenaan op de HR-agenda dit jaar. Wel groeit het besef dat je met nieuwe medewerkers alleen het probleem niet oplost. De achterdeur zit gelukkig steeds vaker op de knip en zorgorganisaties investeren intensief in de ontwikkeling van hun medewerkers.

Ook het besef dat moderne technologie en nieuwe manieren van werken kan bijdragen aan een verlaging van de werkdruk neemt toe. Toch wordt er zowel in de zorg als de overheid nog weinig gedaan met Artificial Intelligence (AI) en is er ruimte om met behulp van data analytics betere beslissingen te nemen.

HR Benchmark Zorg 2024

In deze HR Benchmark Zorg krijg je inzicht in de HR-trends en uitdagingen van 2024 aan de hand van de employee journey. Waar lopen bestuurders, leidinggevenden, professionals en medewerkers tegenaan in de verschillende fases van de werknemersreis? En wat speelt er bij zorgorganisaties? Hoe kijken zij aan tegen het personeelstekort en waar zien zij mogelijke alternatieven?

Download de HR Benchmark hier.

Deel dit artikel

Neem contact op

Simon Kuipers
Productgroepmanager ICT & Digitalisering
  • 06 54 77 10 26