Duurzaam inkopen, hoe dit succesvol te implementeren in jouw zorgorganisatie

Afgelopen januari lanceerde Intrakoop de tool Criteria Duurzaam Inkopen (CDI). De tool biedt een compleet en inzichtelijk overzicht van alle criteria en eisen voor duurzaam inkopen in de zorg. De CDI is een hulpmiddel om de duurzaamheidscriteria en duurzame eisen die door verschillende organisaties zijn opgesteld, eenvoudig te achterhalen. Op deze manier kunnen zorgorganisaties beter duurzaam inkopen en zo bijdragen aan duurzame(re) zorg.

Duurzaam inkopen succesvol implementeren in jouw zorgorganisatie, kan echter een behoorlijke uitdaging zijn. Waar begin je? Hoe krijg je jouw organisatie mee? En wat houdt duurzaam inkopen nu precies in?

Een whitepaper met praktische handvatten 

In de whitepaper ‘Duurzaam inkopen, hoe dit succesvol te implementeren in jouw zorgorganisatie’ krijg je antwoord op deze vragen en krijg je praktische handvatten om duurzaam inkopen in jouw organisatie te implementeren. In de paper: 

  • wordt toegelicht wat het verschil is tussen duurzaam en circulair inkopen; 
  • krijg je uitleg over wat duurzaam inkopen precies inhoudt; 
  • ontdek je wat het belang van duurzaam inkopen is; 
  • lees je over vaardigheden inkopers nodig hebben om duurzaam inkopen te realiseren; 
  • staat een duidelijk stappenplan: jij weet welke acties je moet ondernemen om de gestelde duurzaamheidsdoelstellingen van jouw organisatie te behalen; 
  • en nog veel meer! 

Download de gratis whitepaper!

Over CDI 

Intrakoop heeft gemerkt dat het voor zorginstellingen soms lastig is te achterhalen wat aan leveranciers moet worden ‘uitgevraagd’ om bij te dragen aan duurzame(re) zorg. Om dat inzichtelijk te maken, heeft de inkoopcoöperatie de tool Criteria Duurzaam Inkopen ontwikkeld. Wil je meer weten over de tool of ben je benieuwd wat deze voor jouw organisatie kan betekenen? Meld je dan aan voor één van onze webinars of neem contact met ons op! We kijken graag met je mee. 

Deel dit artikel

Neem contact op

Karin van Zuijlen
Consultant Duurzaamheid
  • 06 22 47 29 72