De Koplopergroep versterkt samenwerking in inkoop en kennisdeling

De Koplopergroep is een inkoopsamenwerking in de cure. Een aantal Algemene Ziekenhuizen: Tergooi MC, Wilhemina Ziekenhuis Assen, Ziekenhuis Rivierenland Tiel, Anna Zorggroep, Flevoziekenhuis, Diakonessenhuis en Sint Jans Gasthuis, en Intrakoop werken sinds eind 2020 onder de naam ‘Koplopergroep’ samen. Deze samenwerking heeft het doel kennis en expertise te delen om de inkoopafdelingen te versterken en andere belanghebbenden te ondersteunen.

Zowel de Algemene Ziekenhuizen als Intrakoop hebben deze samenwerking geïnitieerd vanuit een gedeelde behoefte om "als vogels in een V-vorm" afwisselend de leiding te nemen en gebruik te maken van elkaars expertise om voorop te blijven in inkoopontwikkelingen. Daarnaast streeft de samenwerking ernaar om de coöperatieve gedachte van Intrakoop breder vorm te geven.

Op 4 april kwamen de inkoopteams van de deelnemende ziekenhuizen bijeen om de agenda voor het komende jaar vast te stellen. Voor het eerst waren ook de collega's van het Flevoziekenhuis aanwezig, dat per 1 april is toegetreden tot de Koplopergroep.

Het is voor de Koploperziekenhuizen van groot belang dat collega's van verschillende ziekenhuizen elkaar goed leren kennen en gemakkelijk kunnen bereiken. Daarom hebben 35 collega's afgesproken om ook het komende jaar kennis te delen en samen te werken op diverse gebieden, waaronder het gebruik van AFAS, OK-logistiek, indexering, PNIL en duurzaamheid. Het delen van kennis en capaciteit, evenals het adopteren van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van inkoop, staan hoog op de agenda van de Koplopergroep.

Terugblikkend op een inspirerende, nuttige en plezierige dag vol positieve energie, benadrukt de Koplopergroep het plezier van samenwerken. Bovendien onderneemt de groep direct actie; volgende week brengt de Koplopergroep een bezoek aan de OK van het nieuwe Tergooi MC, waarbij de focus ligt op OK-logistiek.

Deel dit artikel

Neem contact op

Nicole Poldervaart
Adviseur Cure
  • 06 22 95 84 47