De psychologie achter verandering

Als je een zorgorganisatie echt wilt verduurzamen, zal je duurzaamheid overkoepelend moeten aanpakken. Van bestuur tot en met de zorgverlener. Maar ook over alle disciplines/functiegroepen heen. In onze whitepaper ‘Verduurzamen in de zorg: van weerstand naar acceptatie en actie’ geven we je tips om verduurzaming effectief aan te pakken en nemen we je mee in de 'psychologie' achter verandering.

Duurzaamheid in de gezondheidszorg is een groeiende prioriteit, niet alleen vanwege de duidelijke milieuvoordelen maar ook om de intrinsieke motivatie van zorgmedewerkers om bij te dragen aan een gezondere wereld. Desondanks blijkt het implementeren van duurzame praktijken binnen zorgorganisaties vaak complex en uitdagend. Wat maakt het verduurzamen van deze organisaties zo lastig, en wat kunnen we leren van de psychologie achter deze veranderprocessen?

Verandering in organisaties, vooral in een sector die zo dynamisch en hooggespannen is als de zorg, vereist begrip van de menselijke psychologie. Het realiseren van duurzaamheid binnen zorgorganisaties vereist meer dan alleen de motivatie om te veranderen; het vereist strategische planning, leiderschap en een diep begrip van de psychologische dynamiek van verandering. Door deze aspecten te begrijpen en aan te pakken, kunnen zorgorganisaties niet alleen milieuvoordelen behalen maar ook bijdragen aan een duurzamere wereld.

Voor inzichten over hoe het komt dat duurzaamheid te weinig bedrijfsmatige invulling krijgt, gaan we dieper in op de psychologie van verandering bij verduurzaming en geven we tips om je zorgorganisatie succesvol te verduurzamen.

Lees onze whitepaper 'Verduurzamen in de zorg: van weerstand naar acceptatie en actie' om de psychologie achter verandering te ontdekken.

Download de gratis whitepaper hier!

Deel dit artikel

Neem contact op

Jan Holsappel
Consultant en programmamanager Duurzaamheid
  • 06 21 28 69 32