Curaçao Medische Centrum (CMC) versterkt banden met Intrakoop tijdens inspirerend bezoek aan Nederland

Het Curaçao Medische Centrum (CMC) heeft sinds 2023 een bijzondere band met Intrakoop, en recent bracht een delegatie van het CMC een bezoek aan Nederland. Op 23 april waren Lisette Winklaar, manager Inkoop en Logistiek, Jolenne Fransisca, assortimentscoördinator en Mike Rademaker, manager Medische Technologie bij ons in Den Bosch op bezoek, als onderdeel van een week lange studiereis.

Het Curaçao Medical Center (CMC) is een ziekenhuis in Willemstad op Curaçao, gelegen in het stadsdeel Otrobanda. Het ziekenhuis werd op 10 november 2019 geopend. Met zijn 300 bedden is het Curaçao Medische Centrum een essentieel onderdeel van de gezondheidszorg op het eiland. In 2022 had het ziekenhuis 1.254 personeelsleden is daarmee één van de belangrijkste werkgever van het eiland.

Nu het nieuwe ziekenhuis up en running is, is het voor de afdeling Inkoop tijd om een volgende stap te maken en te professionaliseren. De afdeling Inkoop staat nu voor een nieuwe uitdaging: hoe kunnen ze bijdragen aan de financiële gezondheid van het ziekenhuis? Het ambitieuze plan van de afdeling om efficiënter in te kopen en kosten te besparen wordt dit jaar in gang gezet, met deze studiereis als belangrijke eerste stap om kennis op te doen en het netwerk te versterken.

Na een warm welkom en een typisch Brabants worstenbroodje, werd de delegatie van Curaçao geïnformeerd over de mogelijkheden van Intrakoop door Daan en Nicole, inclusief de Community, de inkoopscan en de LPM. Lonneke lichtte de activiteiten en ontwikkelingen van Zorginkoop Netwerk Nederland toe, waarbij ideeën werden uitgewisseld over hoe het CMC hier optimaal van kan profiteren.

Het CMC staat voor dezelfde uitdagingen als vele andere ziekenhuizen, waaronder het tekort aan medische hulpmiddelen. Marc Arts presenteerde de mogelijkheden van AOC-codes en de voordelen ervan voor het assortimentsbeheer en inkoopsamenwerkingen. De enthousiaste reactie van het CMC toonde aan dat ze ervan overtuigd zijn dat deze aanpak hun plannen zal verwezenlijken.

De uitwisseling van ervaringen en uitdagingen in de ziekenhuiszorg op Curaçao gaf een boeiende kijk vanuit een Caribisch perspectief. Wij kijken met veel voldoening terug op een dag vol kennisdeling en inspiratie.

We bedanken de delegatie voor het bezoek aan Intrakoop en kijken uit naar de verdere samenwerkingsmogelijkheden met het Curaçao Medical Center!

Deel dit artikel

Neem contact op

Nicole Poldervaart
Adviseur Cure
  • 06 22 95 84 47