Regionale samenwerking tussen leden leidt tot uniek congres

Op 23 mei 2024 organiseren wij voor het eerst een congres met een volledig nieuwe aanpak. Het thema 'Regionale samenwerking met flexibele inzet van zorgpersoneel' staat centraal tijdens dit evenement. Dit congres is uniek omdat het in nauwe samenwerking met onze leden en bijdragende leveranciers wordt georganiseerd, wat zorgt voor een geheel nieuwe dynamiek en invalshoek op dit actuele onderwerp.

Personeelstekorten in de zorg, gecombineerd met voortdurend stijgende kosten, blijven een uitdaging. De complexiteit van wetgeving en diverse belangen maken het verkrijgen van grip een lastige opgave. Tijdens ons congres staan we uitgebreid stil bij bestaande initiatieven voor regionale samenwerkingen met inzet van zorgpersoneel. Ook onderzoeken we manieren om anders en efficiënter te werken in de zorg. Denk aan het gebruik van digitale hulpmiddelen die de medewerker en (regionale) flexwerker, werkgevers én samenwerkingen ondersteunen in het optimaliseren van processen en capaciteitsvraagstukken

Een samenwerking die inspireert

Voor de eerste keer organiseert Intrakoop een congres in deze specifieke vorm en over een onderwerp dat steeds urgenter wordt: 'Regionale samenwerking met flexibele inzet van zorgpersoneel'. Wat dit congres zo bijzonder maakt, is de actieve betrokkenheid van onze leden en toonaangevende leveranciers, wat resulteert in een echt gezamenlijk initiatief.

Het belooft een dag vol inspirerende sprekers en boeiende sessies. Onder de sprekers bevinden zich Robert Vossen van de Rotterdamse Zorg, die zijn expertise over goed werkgeverschap zal delen, en Jeroen Swanen van Vitalis, die zal spreken over het cruciale belang van een heldere missie voor het behoud van medewerkers en de strategische keuzes zoals het verminderen van de inzet van zzp'ers via bemiddelaars. Daarnaast zal Visma- Raet essentiële inzichten bieden in het optimaliseren van interne processen en HRM-benchmarking.

Het hoogtepunt van de dag zijn de kennissessies, waarin experts dieper ingaan op het cruciale besef dat het aanpakken van personeelstekorten in de zorg vereist dat we anders gaan werken. Samenwerking, focus op behoud van personeel en een nieuwe kijk op ICT en digitalisering worden gepresenteerd als sleutelelementen in sessie die wij samen met onze leden en bijdrage leveranciers vormgeven.

Mis het niet!

Meld je vandaag nog aan voor ons congres ‘Regionale Samenwerking met Flexibele Inzet van Zorgpersoneel. We kijken ernaar uit je te verwelkomen en om samen te werken aan een betere toekomst voor de zorg. 

Deel dit artikel

Neem contact op

Simone Nicolaes
Productgroepmanager Personeelsdiensten
  • 06 25 52 00 72