Over Daan

Hoe zorg je voor een efficiënt inkoopproces? Daan van Gent, inkoper/productmanager ICT, helpt jouw organisatie overstappen naar een passend inkoopsysteem. Maak kennis met Daan!

Al tijdens zijn master Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen komt Daan in aanraking met inkoop. Hij heeft namelijk een bijbaan op de inkoopafdeling van de bètafaculteit. Van inkoper ontwikkelt hij zich bij de universiteit tot adviseur en begeleider bij diverse inkoopvraagstukken en (Europese) aanbestedingstrajecten. Ondertussen regelt hij ook de samenwerking tussen verschillende inkoopafdelingen én de inrichting van één inkoopsysteem voor alle faculteiten. In 2007 stapt hij over naar Intrakoop, als expert in collectieve inkooptrajecten en inkoopsamenwerking. Tegenwoordig richt hij zich als inkoper/productmanager ICT en business developer vooral op nieuwe samenwerkingen en online dienstverlening voor leden.

‘Apps en tools zorgen voor een efficiënter en doelgerichter inkoopproces’

Daan: ‘Als inkoper adviseer en begeleid ik leden die hun inkoopproces willen organiseren – van opdracht tot betaling. De voortschrijdende digitalisering creëert mooie mogelijkheden zoals e-procurement en purchase-to-paysystemen. Op de Intrakoopwebsite staan ook verschillende tools die de inkoop voor leden makkelijker maken. Dat kan marktonderzoek zijn of een energiebenchmark, maar ook tools die leveranciersprestaties meten. Met alle apps en inkoopsystemen verzamelen we ook waanzinnig veel data, zoals prijs- en leveranciersgegevens. Ik adviseer hoe we die data zó kunnen bundelen dat leden er iets aan hebben. Ik vind het leuk om zo met apps en tools bij te dragen aan een efficiënter en doelgerichter inkoopproces.’

Hoe ondersteunt Daan jouw organisatie?

Daan helpt jouw organisatie graag met:

  • contractmanagement en begeleiding bij de inkoop of heronderhandeling van contracten;
  • inzicht bieden in inkoopprestaties met de online inkoopscan en de leveranciersprestatiemeting;
  • begeleiding bij e-procurement en purchase-to-payprojecten;
  • werken aan doelgerichte inkoopsamenwerking met leveranciers en andere stakeholders en daarbij slimmer samenwerken met purchasing intelligence.

Neem contact op

Daan van Gent
Inkoper/productmanager ICT
  • 06 21 86 08 66
Daan