Over Maarten

Behoefte aan iemand die advies kan geven over je contracten voor medische hulpmiddelen en farmacie? Maarten de Witte, contractmanager Medisch, kijkt graag met je mee. Maak kennis met Maarten!

Als Maarten in 2016 zijn hbo-opleiding Commerciële Economie afrondt, ziet hij een toekomst voor zich in de sales. Hij start daarom als verkoper bij het commerciële MexT, een specialist in medische verbruiksartikelen. Dat blijkt niet helemaal een goede match, dus na een jaar stapt hij over naar familiebedrijf Vandeputte Medical. Hij werkt hier vijf jaar als accountmanager. Maar Maarten merkt dat hij liever nadenkt over optimale oplossingen, dan dat hij iets aan de man moet brengen. Op zoek naar een meer adviserende functie ontdekt hij Intrakoop. In augustus 2021 start Maarten bij ons als contractmanager Medisch.

‘Ik kan met leden meedenken over oplossingen zonder producten op te dringen’

Maarten: ‘Wat ik mooi vind aan werken bij Intrakoop, is dat we als kennisplatform zorgorganisaties uit alle windstreken met elkaar in contact brengen. Bovendien kan ik nu met leden meedenken over oplossingen zonder producten op te dringen. Ik ben analytisch sterk, luister goed en vel niet zomaar een oordeel. Zo achterhaal ik wat het echte pijnpunt is van een zorgorganisatie. Voor het segment Medische hulpmiddelen werk ik daarbij hoog over: de randvoorwaarden zijn belangrijker dan het product zelf. Aan leden vraag ik: gebruik je het contract wel optimaal zoals het bedoeld is? Voor het segment Farmacie ga ik meer de diepte in: zijn contracten op de juiste manier ingestoken? Het contract bepaalt of leden de kosten voor medicijnen kunnen sturen – van groot belang voor de kwaliteit van de zorg.’

Hoe draagt Maarten bij aan goede, betaalbare zorg?

Maarten zet zich op verschillende manieren in voor betaalbare zorg:

  • visieontwikkeling voor efficiënte inkoop van medische hulpmiddelen en farmacie;
  • inzicht bieden met de leveranciersprestatiemeting;
  • contractmanagement en -beheer.

Neem contact op

Maarten de Witte
Contractmanager Medische Hulpmiddelen
  • 06 82 05 82 98
Maarten