Over Mario

Hoe komen we tot succesvolle samenwerking in de zorg? Strategisch Adviseur Inkoop Mario van de Sande denkt graag mee en adviseert over inkoop voor waardegedreven zorg. Maak kennis met Mario!

Als Mario na zijn studie aan het werk gaat, raakt hij enthousiast over het inkoopvak. Hij ontwikkelt zich verder naar een internationale inkoopfunctie bij Philips, maar zoekt na 8 jaar werk dichter bij huis. Hij kiest een baan in de zorg, bij de St. Anna Zorggroep en voelt zich al snel thuis binnen de zorgcultuur. Als hoofd Inkoop leert Mario Intrakoop kennen en neemt vervolgens deel aan een klankbordgroep. Het contact is zo goed, dat Intrakoop hem in 2012 vraagt het segment Medisch mee op te zetten. Met succes. Tussen 2018 en 2022 heeft Mario als hoofd inkoop bij St. Anna Zorggroep waardegedreven inkoop geïntroduceerd. Aan deze ambitie werkt hij vanaf oktober 2022 bij Maxima MC als Hoofd inkoop medisch en in deeltijd bij Intrakoop. 

‘Ik geniet van succesvolle samenwerking als resultaat’

Mario: ‘Mijn werk bij Maxima MC doe ik met veel plezier. Maar het is mooi om daarnaast bij Intrakoop mee te werken aan de professionalisering van de inkoopfunctie in de zorg. Nieuwe wegen inslaan die waardegedreven inkoop mogelijk maken. Dat is nodig voor toegankelijke zorg van goede kwaliteit tegen beheersbare kosten. Hierbij speel ik een strategische, coachende rol. Waar nodig adviseer ik vakinhoudelijk over inkoop, waar mogelijk verbind ik de juiste mensen aan de inhoudelijke kwesties die op tafel liggen. Ik geniet ervan als dit resulteert in een succesvolle samenwerking – of het nou met ziekenhuizen, leveranciers of care-instellingen is.’ 

Hoe werkt Mario aan goede, betaalbare zorg?

Mario zet zijn inkoopexpertise en verbindende kwaliteiten graag zo in: 

  • begeleiden en adviseren bij complexe inkoop- en samenwerkingsvraagstukken;
  • relaties onderhouden en uitbouwen met leden en leveranciers;
  • ontwikkelen van (innovatieve) inkoopvisie en  strategie voor de lange termijn.

Neem contact op

Mario van de Sande
Strategisch Adviseur Inkoop
  • 06 23 53 04 38
Mario