Over Jan

Komt verduurzaming in jouw zorgorganisatie niet goed uit de verf? Of wil je volgende stappen zetten? Consultant Jan Holsappel zet goede ideeën om in een concrete aanpak. Daarmee gaat het je lukken (integraal) te verduurzamen. Maak kennis met Jan!

In de afgelopen drie decennia heeft Jan verre van stil gezeten. Hij volgde hbo- en universitaire opleidingen in onder andere marketing, bedrijfskunde, strategisch management, LEAN, verandermanagement en gedragswetenschappen. Daarnaast doorloopt hij een kleurrijke carrière met één gemene deler: het vertalen van denken naar doen en het verbinden van denkers met doeners. Hij werkte als inkoper bij Makro en daarna als marketing- of business development manager bij bedrijven als Philips, Samsung en Expert. Tussen 2008 en 2020 begeleidt hij met zijn bedrijfskundig adviesbureau Moventium bedrijven, zorgorganisaties én Intrakoop bij verandering en verduurzaming. Eind 2020 treedt hij in dienst bij Intrakoop als consultant en programmamanager Duurzaamheid. 

‘Ik word enthousiast als we een goed plan samen in de praktijk kunnen realiseren’

Jan: ‘De meeste organisaties barsten van de goede ideeën – ideeën die een organisatie effectiever en duurzamer maken. Helaas blijven die soms op de plank liggen. Ik word enthousiast als we een goed plan samen in de praktijk kunnen realiseren. Een concreet voorbeeld hiervan zijn onze pilots verduurzaming. Samen met leden hebben we oplossingen bedacht en in de praktijk getest. Met onze tips, ervaringen en praktische documenten kunnen andere zorgorganisaties zo aan de slag. 
Afgelopen jaar hebben we een programma duurzaamheid ontwikkeld. Daarmee kunnen we leden helpen om concrete stappen te zetten naar een duurzamere organisatie. Met onze Starterstoolkit geven we inzicht en advies over de eerste quick wins. En daarna kunnen we leden ondersteunen bij vorm en inhoud te geven aan hun duurzaamheidsbeleid. Alleen samen maken we de zorg duurzamer.’

Hoe kan Jan jouw organisatie helpen?

Jan ondersteunt jouw zorgorganisatie door:

  • te helpen met kennis, inzicht en bewustwording op het gebied van duurzaamheid en mvo;
  • te verbinden met andere zorgorganisaties en van elkaar te leren;
  • te begeleiden bij het opstellen van een praktisch duurzaamheidsbeleid;
  • te helpen bij het maken van een vliegende start in verduurzaming. 

Neem contact op

Jan Holsappel
Consultant en programmamanager Duurzaamheid
  • 06 21 28 69 32
Jan