Over Jan

Komt verduurzaming in jouw zorgorganisatie niet uit de verf? Consultant Jan Holsappel zet goede ideeën om in een concrete aanpak. Met zo’n totaalaanpak gaat het je lukken om te verduurzamen. Maak kennis met Jan!

In de afgelopen drie decennia heeft Jan verre van stil gezeten. Hij volgde hbo- en universitaire opleidingen in onder andere marketing, bedrijfskunde, strategisch management, LEAN, verandermanagement en gedragswetenschappen. Daarnaast doorloopt hij een kleurrijke carrière met één gemene deler: het vertalen van denken naar doen en het verbinden van denkers met doeners. Hij werkte als inkoper bij Makro en daarna als marketing- of business development manager bij bedrijven als Philips, Samsung en Expert. Tussen 2008 en 2020 begeleidt hij met zijn bedrijfskundig adviesbureau Moventium bedrijven, zorgorganisaties én Intrakoop bij verandering en verduurzaming. Eind 2020 treedt hij in dienst bij Intrakoop als consultant en programmamanager Duurzaamheid. ‘

‘Ik kom in beeld in het spanningsveld tussen visie en uitvoering’

Jan: ‘De meeste organisaties barsten van de goede ideeën – ideeën die een organisatie effectiever en duurzamer maken. Helaas blijven die meestal op de plank liggen. Precies in dit spanningsveld tussen visie en uitvoering kom ik in beeld. Ik word enthousiast als we een mooi plan samen in de praktijk kunnen realiseren. Een concreet voorbeeld hiervan zijn onze pilots verduurzaming en daarbinnen de pilotgroep PMD Afval. We hebben samen met leden onderzocht wat nodig is om deze ogenschijnlijk eenvoudige, maar toch complexe stap binnen zorgorganisaties mogelijk te maken. Vervolgens zijn we in enkele maanden gekomen tot een draaiboek met een concreet stappenplan. Eindresultaat: schonere afvalstromen, die effectiever worden gerecycled voor hergebruik!

Hoe kan Jan jouw organisatie helpen?

Jan ondersteunt door visie te vertalen naar uitvoering en door jouw zorgorganisatie:

  • te verbinden met andere zorgorganisaties en van elkaar te leren;
  • te begeleiden bij strategische projecten;
  • te helpen verduurzamen.

Neem contact op

Jan Holsappel
Consultant en programmamanager Duurzaamheid
  • 06 21 28 69 32
Jan