Eten & Drinken speelt een steeds belangrijkere rol in zorgorganisaties. Hoe ontwikkel je een eigen visie hierop? Lian Traa, inkoper/productmanager Eten & Drinken helpt leden hierbij. Maak kennis met Lian!
Na haar studie Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven gaat Lian aan de slag als managementtrainee in een bedrijf voor relatiegeschenken. Gaandeweg ontdekt ze dat ze liever wil werken in een branche die er echt toe doet. Zij vervolgt haar loopbaan als strategisch inkoper bij Monuta Uitvaartzorg en -verzekeringen, waar ze de inkoop verder professionaliseert. In 2012 komt Intrakoop op haar pad, waar Lian de kans ziet om nog dichter tegen de zorg aan te werken. Haar rol als inkoper/productmanager Eten & Drinken combineert ze met consultancy opdrachten.
‘Met een stip aan de horizon kun je concrete plannen maken’
Lian: ‘Een zorgorganisatie die zich wil ontwikkelen in eten & drinken, heeft een visie nodig. Met een stip aan de horizon kun je concrete plannen maken om je doel te bereiken. Met visieworkshops help ik leden hun eigen visie op eten & drinken te ontwikkelen. De trend is dat zorgorganisaties eten & drinken steeds vaker decentraal organiseren. Daarbij groeit het besef hoe belangrijk goede voeding is; het draagt bij aan het welbevinden en herstel van cliënten en patiënten. In mijn werk staan maatwerk en creativiteit hoog in het vaandel. Ik help leden graag om samen met alle betrokkenen een oplossing te vinden die past bij hún organisatie. Waar nodig, help ik bij aanbestedings- en heronderhandelingstrajecten. Ik streef altijd naar verbetering.’
Waarmee helpt Lian jouw organisatie?
Lian begeleidt jouw organisatie graag bij:
- ontwikkeling van visie, beleid en verbeterprocessen voor eten & drinken;
- solide en doelgerichte inkoopsamenwerking met leveranciers en andere stakeholders, met name door contractmanagement op maat;
- contractmanagement en begeleiding bij de inkoop, een aanbesteding of heronderhandeling van contracten.