Over Fred

Zorgvuldig omgaan met de persoonsgegevens in jouw zorgorganisatie? Consultant Fred Schellens kijkt graag mee en werkt er samen met jouw (privacy)professionals aan. Maak kennis met Fred!

Na zijn opleiding P&O in Tilburg start Fred met werken in de arbeidsvoorziening en als personeelsmanager. Maar bij zorgverzekeraar CZ vindt hij pas echt zijn draai – de zorgsector is zijn thuis. Hij werkt bijna 17 jaar met plezier binnen HRM van CZ en is daar onder andere verantwoordelijk voor alle inkoopcontracten. Omstandigheden brengen Fred in 2018 op een nieuw pad: hij doet de opleiding Functionaris Gegevensbescherming (FG) en start in deze functie bij een samenwerkingsverband van drie gemeenten. Dan tipt iemand hem over een vacature bij Intrakoop. Enthousiast over onze organisatie start Fred in april 2020 als consultant.

‘Het belang van gegevensbescherming wordt alleen maar groter’

Fred: ‘Ik ondersteun leden bij al hun vraagstukken op het gebied van privacy en AVG. Dit betekent dat ik de gegevensbescherming kan auditen, maar ik kan ook deel uitmaken van een team binnen een zorgorganisatie. In alle rollen is het belangrijk om mijn kennis te delen over de complexe wetgeving en jurisprudentie over gegevensbescherming. Bij organisaties ontbreekt deze kennis vaak. Maar het belangrijkste is uiteindelijk: sparren, samenwerken en overtuigen. Het gaat erom dat mensen voelen waarom gegevensbescherming belangrijk is. Mijn doel is dat leden dat goed voor elkaar krijgen. Privacy is door alle digitalisering immers niet meer weg te denken uit de maatschappij. Het belang ervan wordt de komende jaren alleen maar groter.’

Hoe begeleidt Fred jouw organisatie?

Fred biedt jouw organisatie de volgende ondersteuning: 

  • helpen bij en adviseren over de naleving van de AVG en het wettelijk toezicht daarop;
  • managen, adviseren en ontwikkelen van privacyprocessen, -beleid, -procedures en -controles;
  • privacykaders beheren, implementeren en periodiek monitoren.

Neem contact op

Fred Schellens
Privacy Consultant
  • 06 82 52 92 62
Fred