Over Marc

Hoe maakt jouw zorgorganisatie productkeuzes die leiden tot de meeste waarde voor de zorg? Marc Arts, adviseur Medische hulpmiddelen, ondersteunt je graag met zijn kennis. Maak kennis met Marc!

Na een opleiding tot verpleegkundige en een specialisatie in intensive care (ic), werkt Marc twintig jaar als ic-verpleegkundige bij VieCuri Medisch Centrum in Venlo. In deze periode groeit zijn aandacht voor de materialen waarmee het ic-team werkt. Als hij toe is aan een nieuwe uitdaging, blijkt binnen VieCuri Medisch Centrum de functie assortimentscoördinator vrij. In de daaropvolgende elf jaar is Marc onder andere voorzitter van het Landelijk Netwerk Assortimentscoördinatoren )(LNAG), dat een opleiding opzet voor coördinator medische hulpmiddelen en is aangesloten bij de Koepel Medische Technologie. Zijn kennis en ervaring zet Marc sinds september 2021 in bij Intrakoop als adviseur Medische hulpmiddelen.

‘Als je overzicht hebt, maak je keuzes die leiden tot de meeste waarde voor de zorg’

Marc: ‘Als adviseur help ik leden bij diverse vragen over medische hulpmiddelen. Samen met zorgprofessionals zoeken we de juiste medische hulpmiddelen en hoe zij deze verantwoord kunnen implementeren. Door aangescherpte wetgeving, zoals de medical device regulation (MDR), wisselt het assortiment van leveranciers regelmatig en zijn medische hulpmiddelen niet altijd meer beschikbaar.. Dankzij mijn achtergrond begrijp ik hoeveel impact dit heeft op zorgprofessionals en kan ik meedenken over betrouwbare oplossingen voor het assortimentsbeheer. Hierbij kunnen innovatieve producten een belangrijke rol spelen. Daarnaast zet ik me bij leden in voor uniforme en effectieve classificatie van hulpmiddelen. Met goed overzicht over beschikbare medische hulpmiddelen, kun je namelijk betere keuzes maken – keuzes die leiden tot de meeste waarde voor de zorg.’

Wat doet Marc voor jouw organisatie?

Marc ondersteunt leden van Intrakoop door:

  • kennis over medische hulpmiddelen te bundelen en delen;
  • ze te begeleiden bij classificeren, standaardiseren en assortimentsbeheer van medische hulpmiddelen;
  • ze te ondersteunen bij uitvoering van wetgeving over medische hulpmiddelen.

Neem contact op

Marc Arts
Adviseur Medische Hulpmiddelen
  • 06 82 06 69 22
Marc