Met trots presenteren we onze coöperatiestrategie voor 2025-2029: ‘Samen verder’. Vier jaar geleden introduceerden we ‘Verbinden door te boeien’, de start van een strategische reis, die onder meer onze Intrakoopcommunity voortbracht. Belangrijkste insteek: onze leden actiever betrekken bij wat we doen, goedbezochte events organiseren en samen producten en diensten ontwikkelen die écht impact maken. De resultaten van die strategie mogen er zijn. Het bemiddelde inkoopvolume groeide van ruim 800 miljoen naar meer dan 1,2 miljard euro!
Betaalbaarheid, beschikbaarheid en duurzaamheid waren toen de centrale thema’s . Samen met Zorg Inkoop Netwerk Nederland hebben we hier grote stappen in gezet, maar de uitdagingen groeien mee. Goede zorg betaalbaar en toegankelijk houden voor iedereen wordt steeds moeilijker. Gestelde duurzaamheidsdoelen naderen snel en personeel en middelen zijn niet langer vanzelfsprekend.
Eén ding is duidelijk: de kracht van de coöperatie werkt! Minder eilandjes, meer kennisdeling en slimme samenwerking – dit brengt ons samen verder. Door schaalvoordelen, expertise en efficiënte uitvoering te combineren, zullen we als collectief nog veel meer bereiken.
Onze nieuw geformuleerde strategie is tot stand gekomen dankzij intensieve gesprekken met onze leden en stakeholders. De kern? Samen organiseren, kennis versterken en werken met een helder mandaat. Minder vrijblijvendheid, meer wederkerigheid – precies wat onze leden zelf aangeven.
Laten we samen de zorg vooruithelpen. Te beginnen met het lezen van dit ‘reisplan’, actief meedenken in toekomstbestendige oplossingen en vooral met elkaar het goede gesprek aangaan.
Ruud Plu
Samen verder 2025-2029
Het eerste begin
Wanneer eind jaren ’50 enkele vooruitstrevende ziekenhuisbestuurders in Nederland de krachten bundelen, doen zij dit vanuit een heldere visie: samen sterker staan in de leveranciersmarkt en gezamenlijk inkopen. Dit pionierswerk legt de basis voor het huidige Intrakoop: een coöperatie zonder winstoogmerk, volledig in dienst van de zorg.
Ruim 65 jaar later is die missie nog altijd springlevend. Door samenwerking met inmiddels 524 zorg- en welzijnsorganisaties op ruim 7.100 locaties. Energie, voeding, ICT, HR, facilitair, medische middelen: Intrakoop biedt expertise en ondersteuning bij élk (inkoop)vraagstuk. En met impact. Onze leden vertegenwoordigen 80% van de totale inkoopuitgaven in de zorg, onderverdeeld in onderstaande sectoren:
Samen sterker
Als inkoopcoöperatie geloven we in samenwerking als de sleutel tot succes. Geen eilandjes, geen winstbejag, maar een gedeeld doel: slimme, efficiënte en duurzame zorginkoop. Alle stappen die we daar gezamenlijk in zetten, zijn gebaseerd op geloof in collectieve kracht.
De kracht van samenwerken
Wij zijn een inkoopcoöperatie en geloven dat de coöperatie zónder winstoogmerk de beste organisatievorm is voor een samenwerking van zorg- en welzijnsorganisaties. Sinds ons ontstaan hebben we flinke stappen gezet. Daarbij is ons geloof in de kracht van samenwerking altijd leidend geweest.
Wederzijds vertrouwen
De relatie met onze leden is gebouwd op vertrouwen en co-creatie. Door nauwe samenwerking met zorgorganisaties en leveranciers realiseren we optimale waarde. Dankzij slimme inzet van middelen houden we de zorg betaalbaar, toegankelijk en duurzaam. Met dank ook vooral aan onze leden, die de coöperatie versterken met hun actieve bijdrage.
Kernwaarden
Bij Intrakoop draait alles om samenwerking, deskundigheid, inspiratie en verbinding. Onze collega’s zijn experts in hun vak, altijd gedreven om te leren, te innoveren en kennis te delen. Zo bouwen we aan sterke relaties en stimuleren we anderen om samen impact te maken. Verbinding zit in ons DNA!
Samen oplossingen creëren
Corona leerde ons nog beter denken in proactieve oplossingen voor de zorgsector:
- Betaalbaarheid en beschikbaarheid van essentiële producten en diensten
- Anticiperen op schaarste
- Duurzaamheid en innovatie door kennisdeling
- Verbetering van de inkoopfunctie binnen zorg en welzijn
- Belangenbehartiging op basis van onze expertise
Bij Intrakoop hebben we samen al heel wat inspirerende reizen gemaakt, met prachtige resultaten voor onze leden. Het is inmiddels 2025 en de zorgsector staat voor grote uitdagingen: een groeiende zorgvraag, financiële druk op de bedrijfsvoering, aanhoudende personeelstekorten en de noodzaak om te investeren in digitalisering en automatisering. Kortom; een nieuwe uitdagende reis.
De zorgsector streeft naar duurzame zorg: groen, klimaatneutraal en met minimale impact op de leefomgeving. In het Integraal Zorgakkoord en de Green Deal 3.0 zijn afspraken vastgelegd om deze doelen te bereiken. Als inkoopcoöperatie werken we samen met onze leden en netwerkpartners om hieraan bij te dragen.
‘Samen verder 2025-2029’ is hiervoor een routeboek. Een leidraad van en voor bestuurders, inkoopverantwoordelijken, leveranciers, branchevertegenwoordigers, netwerkpartners en onze eigen collega’s, om zich te focussen op onze gezamenlijke doelen, geformuleerd in vier strategische thema’s:
- Innovatie & digitalisering
- Schaarste van mensen & middelen
- Duurzaamheid
- Betaalbaarheid & toegankelijkheid van zorg
De hieruit gebundelde wensen en behoeften geven we vorm in een nieuwe langetermijnambitie:
In 2029 zijn wij dé gemandateerde inkoopcoöperatie van de zorg
én kennispartner voor actuele strategische thema’s.
Als jullie vertrouwenspartij bieden wij in co-creatie relevante oplossingen voor beslissers in de cure & care.
Deze ambitie bereiken we via twee heldere reisdoelen:
- We vergroten onze collectieve inkoopkracht
- We versterken onze positie als kennispartner
Zoals gesteld: dit kunnen wij niet alleen. Voor het welslagen van deze coöperatiestrategie hebben wij ieders energie en inbreng nodig. Samen met onze leden, partners en collega’s vertalen we onze gezamenlijke doelstellingen in concrete actieplannen die we de komende jaren ook samen uitvoeren. Voor een maximale maatschappelijke impact!
De komende jaren stijgen de zorgkosten in Nederland naar verwachting met 4% tot 5% per jaar. Belangrijkste oorzaak? Een snel toenemende zorgvraag door vergrijzing: het aantal 65-plussers groeit van 3 miljoen naar 4 miljoen. Hierdoor stijgen de zorguitgaven van 100 miljard euro in 2021 naar maar liefst 115 miljard euro in 2025.
Digitalisering en preventieve zorg, waarvoor onder onze leden veel interesse bestaat, kunnen deze groei deels afremmen, maar de uitdaging blijft groot. De sector staat de komende jaren dus voor flinke veranderingen.
De vijf belangrijkste trends voor de zorg van de toekomst
- Integrale zorg en samenwerking
Het Integraal Zorgakkoord (IZA) stimuleert samenwerking tussen zorgaanbieders, met een bredere kijk op (holistische) gezondheid: medisch, sociaal en mentaal. Het doel? Zorg dichter bij de patiënt brengen en tegelijkertijd de kwaliteit en efficiëntie verhogen. - Digitale transformatie
E-Health, telemedicine en digitale zorgplatforms groeien razendsnel. Dit helpt zorgverleners efficiënter te werken, levert een bijdrage de arbeidsmarktuitdagingen en patiënten krijgen meer regie over hun eigen zorg. Technologie maakt zorg toegankelijker en verlaagt de druk op fysieke zorginstellingen.
Iris van Bemmel, Programmamanager Gezondheid en Zorg FME
‘Bedrijven uit de achterban van FME willen met hun medtech en digitale zorgoplossingen bijdragen aan dezelfde toekomstbestendige zorg als Intrakoop en haar leden. Daarom moeten we samen willen inzetten op nieuw te ontwikkelen gebieden rondom innovatie en transformatie.’
- Duurzaamheid en groene zorg
De Green Deal Duurzame Zorg richt zich op het verkleinen van de ecologische voetafdruk van de zorgsector. Dit gebeurt door verduurzaming van zorggebouwen, energiebesparing en circulaire economieprincipes. Deze aanpak draagt bij aan een duurzamere samenleving en kan op lange termijn kosten besparen. - Preventieve zorg en gezondheidsbevordering
Voorkomen is beter dan genezen! Investeren in leefstijlinterventies en vroegtijdige gezondheidsbewaking kan de zorgkosten structureel verlagen. Het IZA benadrukt deze focus op preventie door het bevorderen van een gezonde leefstijl en vroegtijdige signalering van gezondheidsrisico’s. - Personeelsbeleid en innovatie in werkvormen
Het personeelstekort in de zorg vraagt om nieuwe manieren van werken, flexibele structuren en technologieën die de werkdruk verlichten. Een sterke focus op het welzijn van zorgprofessionals, inclusief gezonde balans tussen werk en privé, is essentieel om de zorg toekomstbestendig te maken.
In 2024 hebben we de wensen en behoeften geïnventariseerd van leden en netwerkpartners, met de volgende uitkomsten:
- Samenwerking met mandaat is cruciaal, zowel op het type zorg als regionaal
- Er is ondersteuning gewenst bij opschaling na de pilotfase
- Van elkaar leren is essentieel: niet steeds opnieuw het wiel proberen uit te vinden
Wim Mulder, Commercieel Directeur Public Raetsheren
‘De samenwerking met Intrakoop helpt ons om de kwaliteit en toegevoegde waarde van onze dienstverlening beter voor het voetlicht te krijgen. De contacten met de leden van Intrakoop starten door de samenwerking vanuit partnerschap.’
Over de vier strategische thema’s zeggen onze leden:
- Schaarste van mensen & middelen
Schaarste aan mensen en middelen in de zorgsector is een groeiend probleem, vooral door vergrijzing en de toenemende zorgvraag. Efficiënter gebruik van beschikbare middelen en personeel is nodig om de zorg toegankelijk te houden. Betere samenwerking en efficiëntere processen verminderen de werkdruk en verhogen het welzijn van zorgmedewerkers en de kwaliteit van zorg. Optimale inzet van schaarse middelen maakt de zorgsector bovendien duurzamer. - Innovatie & digitalisering
Innovatie en digitalisering zijn essentieel voor het verbeteren van de efficiëntie en kwaliteit van zorg. Dankzij technologieën als teleconsultaties en elektronische patiëntendossiers worden zorgprocessen gestroomlijnd, met minder fouten en betere zorg als resultaat. Patiënten krijgen sneller en gemakkelijker toegang tot hun medische gegevens en zorgverleners, terwijl administratieve lasten verminderen en kosten worden bespaard. - Duurzaamheid
De milieu-impact van zorgorganisaties kan flink worden teruggedrongen door duurzamer te werken aan een gezondere leefomgeving. Energie-efficiëntie en afvalreductie zijn niet alleen duurzaam, op lange termijn leveren ze kostenbesparing op waardoor de financiële houdbaarheid van zorgorganisaties wordt verbeterd. Een gezonde leefomgeving draagt bovendien bij aan de gezondheid van patiënten en medewerkers, wat de kwaliteit van zorg ten goede komt.
Michel van Schaik, Directeur Gezondheidszorg Rabobank
'Om bij te dragen aan toekomstbestendige zorg vind ik het cruciaal dat Intrakoop duurzaamheid als een belangrijk strategisch thema heeft omarmd.
- Betaalbaarheid & toegankelijkheid van zorg
Betaalbaarheid en toegankelijkheid zijn essentieel om iedereen de zorg te bieden die nodig is, ongeacht de financiële situatie van de patiënt. Waarborg van betaalbare zorg betekent financiële houdbaarheid van de zorgsector en een rechtvaardige samenleving. Investering in preventie en wijkgerichte ondersteuning dragen bij aan kostenbeheersing en helpen de volksgezondheid te verbeteren. Hierdoor blijft de zorg toegankelijk voor iedereen en wordt tegelijk de kwaliteit van leven verhoogd.
Samen naar toekomstbestendige, betaalbare zorg
Onze ambitie voor 2029, vormgegeven in samenspraak met onze aangesloten leden, netwerkpartners en Intrakoopcollega’s, hebben wij geformuleerd in deze concrete strategie:
Deze ambitie is gegrondvest op twee hoofdpijlers:
Pijler 1 - Dé gemandateerde inkoopcoöperatie
Wij zijn ervan overtuigd dat wij dankzij het mandaat vanuit de leden onze huidige collectieve inkoopkracht en slagkracht verder kunnen versterken en uitbouwen. Mooie successen zijn er al, zoals de collectieve inkoop van energie. Die kansen liggen er ook voor andere relevante productgroepen, waarbij wij concrete meerwaarde kunnen bieden.
Frank Janssen, lid Raad van Bestuur ZGT
‘We kopen al jaren energie in via Intrakoop en we onderschrijven de aanpak om vanuit mandaat van de leden ook op andere terreinen meer voor de care en cure gezamenlijk in te kopen.’
Het benutten van deze kansen vraagt om duidelijke keuzes, zowel van onze leden als van Intrakoop zelf. Welke productgroepen bieden mogelijkheden? Waar maken wij het verschil? Van onze leden vragen we commitment en het delen van kennis en (inkoop)data. Dit stelt ons in staat om altijd de beste deals te sluiten. Halen en brengen dus, op basis van structurele betrokkenheid en zeggenschap. Dit mandaat gaan we de komende jaren stap voor stap in co-creatie met leden(groepen) verder vormgeven.
Doeke Overbeek, directeur bedrijfsvoering Wijdezorg
‘Onze samenwerking met Intrakoop is niet langer vrijblijvend, zoals in het verleden. Bij elk inkooptraject stellen wij ons actief de vraag: wat vinden de experts van Intrakoop hiervan? Dit resulteert in een professionele benadering van onze leveranciers én een aantrekkelijk financieel voordeel!
Pijler 2 - Kennispartner voor de toekomst
Om maximale impact te realiseren, moeten we verder kijken dan inkoop alleen. Kennis is de sleutel tot slimme beslissingen en duurzame oplossingen. Als onafhankelijke en transparante coöperatie zonder winstoogmerk zijn wij bij uitstek in staat om waardevolle inzichten te verzamelen, te delen en om te zetten in actie.
Om onze rol als kennispartner waar te maken, richten we ons op actuele strategische zorgthema’s. Samen met onze leden en stakeholders ontsluiten we die kennis. Deze kennisfunctie vormt uiteindelijk de kraamkamer voor toekomstige collectieve inkoopcontracten, waar al onze leden hun voordeel mee doen.
Binnen de pijler kennispartner onderscheiden we de vier strategische thema’s:
- Innovatie & digitalisering
- Schaarste van mensen & middelen
- Duurzaamheid & CSRD
- Betaalbaarheid & toegankelijkheid
Het vertrekpunt is: wat doet er strategisch toe vanuit het perspectief van een zorgorganisatie?
Binnen Intrakoop richten we ons op het verzamelen, bundelen en delen van kennis met onze leden en samenwerkingspartners. Dit kan uiteindelijk leiden tot collectieve inkoop van producten of diensten, maar dat is niet ons primaire doel.
De hiervoor geschetste hoofdpijlers van de nieuwe Intrakoop-ambitie werken we verderop in dit reisplan verder uit, maar eerst belichten we deze route op hoofdlijnen.
Een strategische ambitie uitspreken is één, maar hoe maken we die mooie plannen waar? Hiervoor moeten mensen én organisaties in beweging komen. Hoe dit vorm gaat krijgen, geven we weer met de kernwoorden in onderstaand schema. Ze staan voor vernieuwing volgens een logisch stappenplan. Geen dwingend stramien, maar de uitnodiging én uitdaging om deze reis samen te aanvaarden.
1. Van opdrachtnemer naar co-creator
Intrakoop vindt dat inkoop geen sluitstuk moet zijn, maar een strategisch vertrekpunt. Goede inkoop begint aan de tekentafel, waar de grote lijnen van de zorg worden uitgezet. Daarom zetten we de stap naar de beslissers: om inkoop vanaf het begin mee te nemen in beleidskeuzes die de betaalbaarheid, duurzaamheid en efficiëntie van de zorg bepalen. Door onze expertise vroegtijdig in te brengen, zorgen we ervoor dat slimme samenwerking, schaalvoordelen en innovatie structureel worden verankerd. Zo maken we samen de zorg sterker, zonder verrassingen achteraf.
We nemen afscheid van het klassieke: ‘u vraagt, wij draaien’. Wederkerige samenwerking is de sleutel tot succes! In plaats van reactief te leveren wat wordt gevraagd, betrekken we leden, leveranciers en experts actief . We inspireren, delen trends en ontwikkelen samen oplossingen die individuele zorgorganisaties moeilijk alleen kunnen realiseren. Succesvolle collectieve energie-inkoop is een goed voorbeeld, net als het gezamenlijk ontwikkelen van het programma Duurzaamheid.
Mischa Sniekers, Head of Institutional Mediq
‘Door gezamenlijke keuzes te maken, realiseren we schaalvoordelen en kennisdeling die direct ten goede komen aan zorginstellingen en patiënten. Dit leidt tot betaalbare en kwalitatieve zorgoplossingen, efficiënte logistiek en een geoptimaliseerd assortiment.’’
2. Van focus op inkoop naar allround adviseur en kennispartner
Een goed contract is niet altijd dé oplossing. Daarom kijken we verder. We investeren in kennisontwikkeling, delen inzichten belangeloos en helpen onze leden vooruit met strategisch advies. Door nieuwe uitdagingen steeds vóór te zijn, versterken we de zorgsector voor de lange termijn.
3. Van oplossingen uit eigen keuken naar echte verbinding
We bouwen niet alleen op onze eigen expertise, maar benutten ook de kracht van ons netwerk. Leden, marktexperts en partners verbinden we met elkaar, om samen tot de beste oplossingen te komen. Door kennis en ervaring slim te combineren, kunnen we effectievere, duurzamere en beter schaalbare oplossingen bieden.
4. Van hoge autonomie naar autonomie mét accountability
Binnen Intrakoop is alle ruimte voor vakmanschap en creativiteit. Die prettige autonomie en flexibiliteit blijven, maar met een extra focus op concrete resultaten. We stellen vooraf meetbare doelen en zorgen ervoor dat onze gezamenlijke inspanningen leiden tot de beste uitkomsten voor onze leden.
5. Van steeds vertrouwen winnen naar vanzelfsprekende vertrouwensband
Collegiaal vertrouwen tussen onze leden en de medewerkers van Intrakoop vormt het fundament van onze nieuwe ambitie. Met als doel om samen op te trekken om tot het beste resultaat te komen.
Kwaliteit van diensten is het startpunt. Tevredenheid weerspiegelt de kwaliteit van onze coöperatieve diensten en vormt, volgens het NCR-model, de basis voor loyaliteit. Die vertrouwensband leidt tot een blijvend gebruikmaken van diensten en vanuit die basis groeit betrokkenheid, waarbij leden zich actief willen inzetten voor de coöperatie. In deze laatste stap wordt vertrouwen op een natuurlijke manier versterkt.
Pijler 1 – Dé gemandateerde inkoopcoöperatie
Om onze ambitie als dé gemandateerde inkoopcoöperatie waar te maken,
versterken we onze collectieve inkoopkracht en slagkracht. Dit vraagt om een professioneel,
transparant en objectief inkoopproces waarbij leden zich vooraf committeren aan
de uitkomst van collectieve inkooptrajecten.
Wat willen we bereiken?
In 2029 is Intrakoop een volledig door leden gemandateerd collectief. Vanuit
stuurgroepen creëren we een co-creatieomgeving waarin het benodigde mandaat
wordt uitgewerkt. Dit versterkt niet alleen de inkoopkracht, maar levert ook
concrete voordelen op zoals kostenbesparingen, efficiëntie en kwaliteitswinst.
Wat is hiervoor nodig?
Binnen de productgroepen Vastgoed & Energie, Facilitaire Diensten,
Personeelsdiensten, Farmacie, Medische hulpmiddelen en ICT & Digitalisering
worden met leden stuurgroepen ingericht. Zij bepalen de focus op de meest
kansrijke bestaande contracten en bereiden samen de collectieve inkoopkalender
voor. De AV geeft het mandaat dat is gebaseerd op het
‘niet-meer-dan-anders-principe’, oftewel: ‘niet ongunstiger dan bestaand’
betekent deelname. Dit proces wordt continu gemonitord en verbeterd via een
PDCA-cyclus.
Wat verwachten we van elkaar?
Intrakoop stelt de benodigde inkoop- en marktexpertise beschikbaar en
ontwikkelt een transparant inkoop- en contractmanagementproces. Van onze leden
vragen we actieve deelname, inbreng van expertise, het delen van relevante
inzichten en commitment aan collectieve overeenkomsten. Door samen te werken, zorgen we ervoor dat schaarse middelen optimaal worden ingezet, met maximale
waarde voor de organisatiedoelen van onze leden.
Dé gemandateerde inkoopcoöperatie
Pijler 2 - Kennispartner voor de toekomst
Naast collectieve inkoop willen we dé kennispartner zijn op strategisch
relevante thema’s in de zorg. Dit betekent dat we niet alleen kennis verzamelen
en uitwisselen, maar deze ook proactief ontwikkelen en delen om impact te maken
voor onze leden.
Wat willen we bereiken?
In 2029 is Intrakoop een invloedrijke gesprekspartner bij een volgend
zorgakkoord dankzij onze bewezen expertise op strategisch relevante thema’s in
de zorg. Door kennisraden per strategisch thema op te zetten, creëren we een co-creatieomgeving waarin ook het benodigde mandaat wordt uitgewerkt. Dit zorgt ervoor
dat kennis en resultaten effectief worden ontwikkeld en geborgd.
Wat is hiervoor nodig?
Binnen de strategische thema’s worden kennisraden ingericht, samengesteld
uit leden en andere expertisepartners. Op basis van actuele trends en
ontwikkelingen bepalen we de focus voor de meest relevante expertise, waarvoor
we een businesscase opstellen. Kansen, zoals (door)ontwikkeling van
collectieve inkoopoplossingen, die door de kennisraden worden gesignaleerd,
worden doorgespeeld naar de stuurgroep van de betreffende productgroep. De kennisraden bereiden ook de collectieve kennisontwikkelingskalender
voor, bekrachtigd door de Algemene Vergadering of door een tussentijdse
ledenraadpleging.
Eric Stukker, Inkoper St. Jans Gasthuis Weert
‘Samen met andere Intrakoopleden staan we een stuk sterker in het maken van afspraken met leveranciers.’
Wat verwachten we van elkaar?
Wederkerigheid is het sleutelwoord in het selecteren, bundelen, ontwikkelen
en delen van kennis. Intrakoop zorgt voor open toegang tot opgebouwde inkoop-
en marktexpertise en faciliteert een netwerk van kennisraden en stakeholders.
Van leden verwachten wij een actieve inbreng van inhoudsdeskundigheid, het
delen van relevante inzichten en uitkomsten en participatie in bijvoorbeeld de
Intrakoopcommunity. Met deze co-creatie zetten we schaarse middelen optimaal in
met als resultaat een maximale strategische bijdrage aan de
organisatiedoelstellingen van onze leden.
Kennispartner
Wat betekent dit voor Intrakoop - mens & organisatie?
Deze strategische pijlers, dé gemandateerde inkoopcoöperatie
en kennispartner, vragen om een evolutie van Intrakoop zelf.
Wat willen we bereiken?
Alleen ondersteuning bieden bij de inkoopfunctie van onze
leden en/of fungeren als verlengstuk voor leveranciers en netwerkpartners past
niet langer bij onze nieuwe strategische ambitie. Wij willen nadrukkelijk
opereren als trusted advisor – een autoriteit op het gebied van collectieve
inkoop en strategische kennisontwikkeling. Pas wanneer wij als onmisbare
partner worden gezien door beslissers en samenwerkingspartijen in de Cure &
Care, hebben we ons doel bereikt. Met een concrete meerwaarde voor alle (inkoop)vraagstukken
van onze leden.
Wat is hiervoor nodig?
We gaan doelgerichter
samenwerken met leden en stakeholders. Alle betrokken partijen gaan gelijkwaardig en in co-creatie werken aan heldere,
gezamenlijke doelen. Door alle deelnemers onderschreven. Dit doen we op basis
van open, transparante communicatie waarin ideeën en feedback vrijelijk gedeeld
worden. Dit alles met de inzet van verschillende perspectieven en vaardigheden,
maar voor één gezamenlijk doel.
Erick Bakker, Directeur Inkoop & Facilitair Espria
‘De kracht van de coöperatie zit in de slimme samenwerking: door collectieve inkoopkracht te vergroten, kennis te bundelen en vanuit een gedeeld mandaat te werken, versterken we samen de zorg. Minder vrijblijvendheid en meer wederkerigheid – Intrakoop groeit uit tot een onmiskenbare kennispartner.’
De nieuwe samenwerking tussen Intrakoop en haar leden is in onderstaande co-creatiediamant visueel weergegeven.
We brengen balans tussen transactionele inkoop en strategisch advies
We bouwen een 'tweebenige organisatie' waarin zowel collectieve inkoopcontracten als strategische kennisontwikkeling professioneel worden ondersteund en breed gedeeld.
Netwerkkennis wordt optimaal benut en gedeeld
Intrakoop hoeft niet alle kennis zelf in huis te hebben. Juist de expertise van leden, leveranciers en samenwerkingsverbanden kan worden benut om sneller en effectiever te werken met betrekking tot collectieve (inkoop)vraagstukken.
We stellen heldere doelen en maken resultaten meetbaar
We stellen duidelijke en concrete verwachtingen en doelstellingen, communiceren transparant over prestaties en verantwoorden de samen met onze leden behaalde resultaten.
Beloften komen we na dankzij kwaliteit en deskundigheid
Samen met onze leden bepalen we de behoeften en sturen we concreet op de afgesproken kwaliteit en financiële voordelen. Dit alles volgens ons motto: ‘Doe wat je zegt en zeg wat je doet.’
Toekomstbestendige zorg?
Samen maken we het
verschil, op basis van kennis en vertrouwen!
Luister de podcastaflevering
In de Strategie van de Kreeft-podcast vertelt onze directeur-bestuurder Ruud Plu hoe we onze nieuwe strategie vormgeven en hoe we ons klaarmaken voor de toekomst. Ook onthult hij hoe je als organisatie je inkoopkracht maximaal kan benutten. Maar ook hoe je tegelijkertijd sterker kunt staan door samen te werken met leden, leveranciers én andere samenwerkingspartijen.
Benieuwd naar de inzichten en plannen van onze inkoopcoöperatie? Luister mee en ontdek het zelf: Podcast aflevering #74 - Ruud Plu
Samen Verder!