Ervaringen met de pilot Duurzaam beheer en onderhoud

Hoe kunnen we in de zorg onnodig energieverbruik terugdringen en verspilling van materiaal tegen gaan door duurzaam beheer en onderhoud van bestaande installaties zoals verwarming, koeling en ventilatie? Zonder de kwaliteit van het binnenklimaat uit het oog te verliezen? 

Samen met leden en andere experts zijn we aan de slag gegaan. Met als resultaat een verduurzamingsmatrix met 18 actiepunten die je in je zorgorganisatie kunt gebruiken. Met weinig inspanning boek je al duurzaamheidswinst.

Parnassia Groep, ’s Heeren Loo en Zorggroep Tangenborgh hebben meegedaan aan de pilot om het beheer en onderhoud van technische installaties te verduurzamen. Zij delen hun uitdagingen, ervaringen en tips graag: “Veel panden en diverse manieren waarop onderhoud is geregeld” “Het begint met grip op zaken” en “Start met de quick wins”. En ook over het bundelen en uitwisselen van kennis, het benutten van het vakmanschap van de hele keten, de aanpak, de praktische voorbeelden en het belang kennis te blijven delen om samen snel stappen te kunnen zetten in duurzaamheid.  

Bekijk de video over de ervaringen van de pilotdeelnemers en doe er je voordeel mee

Meer weten?

Neem contact op

Wil je meer weten over de pilot Duurzaam beheer en onderhoud van technische installaties en er zelf mee aan de slag? Neem dan contact op met:

Jan Holsappel
Consultant en programmamanager Duurzaamheid
  • 06 21 28 69 32
Jan Holsappel