Hoe kunnen we dierlijke eiwitten, die onder andere in vlees, kaas en zuivel zitten, in het menu in zorgorganisaties zo verlagen dat we bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot? Zonder dat dit ten kosten gaat van gezondheid, welzijn en smaakbeleving?
Samen met leden en andere experts zijn we aan de slag gegaan. Met als resultaat praktische adviezen die je zo in je zorgorganisatie kunt gebruiken.
Dijklander Ziekenhuis, Lucrato Werkbedrijf, Martini Ziekenhuis en St. Pieters en Bloklands Gasthuis hebben meegedaan aan de pilot om voeding in hun organisatie te verduurzamen. Zij delen hun uitdagingen, oplossingen en praktische tips graag: “Weerstand
bij bewoners en medewerkers”. “Positieve reacties op de enquête”.
“10% minder vlees”. “Zorgmonitor geeft inzicht”. En ook over hun beweegredenen, de mensen meekrijgen, bewustwording, alternatieve menukeuzes, communicatie over vegetarische producten, kostenbesparing en kennis en
ervaringen delen met elkaar.
Bekijk de video over de ervaringen van de pilotdeelnemers en doe er je voordeel mee.
Meer weten?
- Bekijk de resultaten van de pilot
- Zelf aan de slag
- Benieuwd naar alle ins en outs? Vraag het volledige rapport over de pilot Verduurzaming voeding op bij onze Servicedesk