Praktische hulp bij een duurzame start

Veel zorgorganisaties willen wel verduurzamen, maar vinden het lastig hoe en waar te beginnen. Herkenbaar? Wat heb je nodig om praktisch aan de slag te gaan en echt stappen te zetten? Intrakoop kan je helpen met tools die we met leden, leveranciers en andere experts hebben ontwikkeld. Samen maken we de zorg duurzaam.


Roadmap Duurzaamheid

Bekijk de animatie over hoe we je helpen verduurzamen

Starterstoolkit Duurzaamheid: het Groene Koffertje

Je zorgorganisatie heeft de Green Deal Duurzame Zorg ondertekend of om een andere reden besloten meer aan duurzaamheid te gaan doen. Hoe zet je dit om in beleid en praktische stappen om de bedrijfsvoering van je zorgorganisatie te verduurzamen? ‘We hebben een Starterstoolkit Duurzaamheid ontwikkeld, die we ook wel het “Groene Koffertje” noemen. Daarmee helpen we je op weg naar een duurzamere organisatie. Wat mag je verwachten:

 • Intakegesprek
  Samen met onze duurzaamheidsconsultant breng je in kaart waar je zorgorganisatie staat, als het om verduurzaming gaat. Welke mogelijkheden zijn er om te verduurzamen en waar kun je het beste beginnen? Ook overleggen we hoe we een multidisciplinair team in jouw organisatie kunnen samenstellen. Denk aan mensen die werken in cruciale functies en veel te maken hebben met duurzaamheid, zoals bestuurders, directieleden, leiding/kader, inkopers, facilitair medewerkers, HR, Finance, project/staf en zorgverleners.

 • CO2-benchmark
  Wat is de CO2-footprint van je organisatie? En hoe doen jullie het vergeleken met collega-zorgorganisaties in dezelfde sector?

 • Quick scan Duurzaamheid
  Deze quick scan leggen we voor aan het multidisciplinaire team. Met hun input beoordelen we je organisatie op zo’n 80 thema’s die te maken hebben met duurzaamheid. We zien zo op welke punten je zorgorganisatie al duurzaam is en waar de uitdagingen en kansen liggen.

 • Basisworkshop Duurzaamheid
  Goede basiskennis in je team is een belangrijke voorwaarde voor een vliegende start. Tijdens deze basisworkshop gaan we onder meer aan de hand van de resultaten uit de quick scan duurzaamheid met elkaar ‘de klokken gelijk zetten’. En we werken samen concrete quick wins uit.

 • Adviesgesprek 
  Onze duurzaamheidsconsultant evalueert met jullie de stappen tot nu toe en bespreekt quick wins en vervolgstappen die jullie kunnen nemen in het verduurzamen van je zorgorganisatie. 

Je zorgorganisatie heeft ook een (freemium) account voor onze digitale marktplaats voor de zorg, het Intrakoop Deelplatform. Je kunt er aanbod van en vraag naar specifieke producten plaatsen om te (ver)kopen, ruilen of weggeven. Zo brengen we circulariteit in praktijk.

Als coöperatie voor de zorg kunnen we je de Starterstoolkit Duurzaamheid aanbieden voor een all-in bedrag van € 995,- exclusief btw. 

Neem contact op

Wil je meer weten over hoe wij je kunnen helpen bij het (verder) verduurzamen van je zorgorganisatie? Of heb je een goed idee waarmee we samen aan de slag kunnen? Neem dan contact op met

Jan Holsappel
Consultant en programmamanager Duurzaamheid
 • 06 21 28 69 32
Jan Holsappel