Samen delen voor duurzame zorg

Afval beperken, hergebruik bevorderen, inkoop verminderen en kosten besparen. Het kan door samen gebruik te maken van het Intrakoop Deelplatform. De plek waar alle zorgorganisaties in Nederland vraag en aanbod van producten, diensten en kennis kunnen plaatsen. Om onderling te verkopen, verhuren, ruilen of weggeven.

Direct naar het Intrakoop Deelplatform

Wat de ene zorgorganisatie aan overtollige voorraad heeft staan, kan voor de andere organisatie heel welkom zijn. Maar hoe krijg je vraag en aanbod transparant en maak je een deal op een veilige manier mogelijk? Het kan via het Intrakoop Deelplatform voor de zorg. Eén plek waar alle zorgorganisaties in Nederland vraag en aanbod van producten, diensten en kennis plaatsen. Om onderling te verkopen, verhuren, ruilen of weggeven.  

Intrakoop en FLOOW2 hebben samen het initiatief genomen om deze deelmarktplaats voor zorgorganisaties op te zetten. Door overtollige voorraad van de ene zorgorganisatie beschikbaar te stellen voor de andere beperken we afval, bevorderen we hergebruik, verminderen we CO2-uitstoot en inkoop en bijbehorende kosten. Naast overtollige producten kun je denken aan het delen van hulpmiddelen, meubilair, diensten, faciliteiten en overige producten die je (tijdelijk) niet nodig hebt. Of aan kennis en kunde van je personeel. Ben je juist op zoek naar iets? Ook dat kun je kenbaar maken. Van het plaatsen van je advertentie tot en met de sluiting van de deal, de betaling en het transport: alles kun je eenvoudig en veilig regelen via dit deelplatform. Onze logistieke partner is Schotpoort Connect, zij zorgen ervoor dat je producten betrouwbaar en duurzaam worden vervoerd.

 

Intrakoop Deelplatform infographic def

Goede ervaringen

Het Intrakoop Deelplatform voor de zorg is powered by FLOOW2. Dit bedrijf heeft in Nederland een vergelijkbaar platform voor het delen van medicijnen (PharmaSwap). Diverse Intrakoop-leden werken naar tevredenheid met onze online marktplaats die voor alle leden een duurzame en veilige oplossing biedt voor het delen van producten en diensten in de zorg.

Interne deelmarktplaats

Het Deelplatform is ook geschikt om als deelmarktplaats in je eigen zorgorganisatie, netwerk of regio te gebruiken. Je kunt alle organisaties, afdelingen en vestigingen met elkaar verbinden door vraag en aanbod op één centrale plek bij elkaar te brengen. Zo kan het gebruik van apparatuur, hulpmiddelen, gebruiksgoederen, meubilair en andere producten en diensten beter benut worden. Dat bespaart inkoopkosten, past goed in het verduurzamen van je organisatie en bevordert samenwerking. ’s Heeren Loo gebruikt het Intrakoop Deelplatform al als interne marktplaats.
Lees hier hun ervaringen 

Aan de slag

Niet langer praten over duurzaamheid maar gewoon doen. Door samen vraag en aanbod te delen. Benieuwd hoe het werkt? Ga naar deelplatform.intrakoop.nl

Neem contact op

Wil je meer weten over het Intrakoop Deelplatform voor de zorg? Neem dan contact op met

Daan van Gent
Inkoper/productmanager ICT
  • 06 21 86 08 66
Daan van Gent