Samen delen voor duurzame zorg

Afval beperken, hergebruik bevorderen, inkoop verminderen en kosten besparen. Het kan door samen gebruik te maken van het Intrakoop Deelplatform. De plek waar alle zorgorganisaties in Nederland vraag en aanbod van producten, diensten en kennis kunnen plaatsen. Om onderling te verkopen, verhuren, ruilen of weggeven.

Intrakoop Deelplatform voor de zorg

Wat de ene zorgorganisatie aan overtollige voorraad heeft staan, kan voor de andere organisatie heel welkom zijn. Maar hoe krijg je vraag en aanbod transparant en maak je een deal op een veilige manier mogelijk? Het kan nu via het Intrakoop Deelplatform voor de zorg. Eén plek waar alle zorgorganisaties in Nederland vraag en aanbod van producten, diensten en kennis plaatsen. Om onderling te verkopen, verhuren, ruilen of weggeven.  

Intrakoop en FLOOW2 hebben samen het initiatief genomen om deze deelmarktplaats voor zorgorganisaties op te zetten. Door overtollige voorraad van de ene zorgorganisatie beschikbaar te stellen voor de andere beperken we afval, bevorderen we hergebruik, verminderen we CO2-uitstoot en inkoop en bijbehorende kosten. Naast overtollige producten kun je denken aan het delen van hulpmiddelen, meubilair, diensten, faciliteiten en overige producten die je (tijdelijk) niet nodig hebt. Of aan kennis en kunde van je personeel. Ben je juist op zoek naar iets? Ook dat kun je kenbaar maken. Van het plaatsen van je advertentie tot en met de sluiting van de deal, de betaling en het transport: alles kun je eenvoudig en veilig regelen via dit deelplatform. Onze logistieke partner is Schotpoort Connect, zij zorgen ervoor dat je producten betrouwbaar en duurzaam worden vervoerd.

 

Intrakoop Deelplatform infographic def

Goede ervaringen

Het Intrakoop Deelplatform voor de zorg is powered by FLOOW2. Dit bedrijf heeft in Nederland al een vergelijkbaar platform voor het delen van medicijnen (PharmaSwap). Enkele Intrakoop-leden werken al langer naar tevredenheid met deze online marktplaats. Daarnaast hebben diverse leden ons nieuwe platform getest tijdens een zogenaamde soft launch. De positieve ervaringen leiden ertoe dat alle leden sinds mei gebruik kunnen maken van deze duurzame en veilige oplossing.

Aan de slag

Niet langer praten over duurzaamheid maar gewoon doen. Door samen vraag en aanbod te delen. Benieuwd hoe het werkt? Ga naar deelplatform.intrakoop.nl

Neem contact op

Wil je meer weten over het Intrakoop Deelplatform voor de zorg? Neem dan contact op met

Daan van Gent
Inkoper/productmanager ICT
  • 06 21 86 08 66
Daan van Gent