Ontwikkel mee aan een landelijk kennisplatform

Samen kennis delen is dé manier voor je ziekenhuis om de hoogste patiëntwaarde per euro te bieden. Zeker als het gaat om medische hulpmiddelen. Daarom werken we aan een landelijk kennisplatform. Met en voor ziekenhuizen. Zodat jij je medisch specialisten objectieve informatie kunt geven voor de juiste leveranciers- of productkeuze.

Transparantie en integratie van kennis is cruciaal. Daardoor krijg je in je ziekenhuis meer inzicht in de kosten, specificaties en bewezen kwaliteit van medische hulpmiddelen. Medisch specialisten kunnen met deze objectieve informatie de leveranciers, producten en diensten kiezen die de meeste waarde per euro opleveren voor de patiënt.

Marktsituatie van medische hulpmiddelen

De Nederlandse gezondheidszorg geeft jaarlijks ca. € 2,3 miljard uit aan medische hulpmiddelen (Bron: Jaarverslagenanalyse Intrakoop). Gemiddeld eens per vijf jaar heroriënteert een ziekenhuis zich op alternatieve of innovatieve medische hulpmiddelen. Dat maakt het ingewikkeld om de vereiste kennis van de markt- en productontwikkelingen op te bouwen en bij te houden. Met als gevolg een kennisachterstand ten opzichte van leveranciers. 

Meeste waarde voor de patiënt

Waardegedreven zorg staat in steeds meer ziekenhuizen centraal. Hoe kun je vanuit inkoop bijdragen aan de keuzes voor die producten en diensten die per euro de meeste waarde opleveren voor de patiënt? Onafhankelijke inhoudelijke ondersteuning zou voor medisch specialisten in je ziekenhuis grote toegevoegde waarde hebben. En dat kunnen we samen faciliteren door structureel kennis en expertise te ontwikkelen en delen. Daarom werken wij aan een landelijk kennisplatform. Specifiek voor medische hulpmiddelen. Met, van en voor de zorg.

Met als doel:

  • Onafhankelijke kennis opbouwen voor de Nederlandse ziekenhuizen
  • Transparantie in de markt voor medische hulpmiddelen realiseren, die optimaal bijdraagt aan keuzevrijheid van specialisten 
  • Structureel meer rendement voor Nederlandse ziekenhuizen behalen zonder in te leveren op de kwaliteit van de zorg
  • Bijdragen aan waardegedreven zorg

Eerste stap naar transparantie

We ondersteunen ziekenhuizen bij de AOC-indeling van hun medische hulpmiddelen. Dat doen we samen met het Landelijk Netwerk Assortimentscoördinatoren in de Gezondheidszorg (LNAG) en Gebouwen Management Gezondheidszorg (GMG). Met als doel dat je in je ziekenhuis meer inzicht krijgt in het beheer, de kosten en de risico’s van deze producten. 

Bekijk de voordelen van deze unieke classificatie

Neem contact op

Wil je meer weten en samen kennis delen? Neem dan contact op met:

Marc Arts
Adviseur Medische Hulpmiddelen
  • 06 82 06 69 22
Marc Arts